Löftaåns FVF

  • Löftaån
 

Löftaån

  Hallands län / Kungsbacka kommun.

Välkommen till Löftaåns fiskevårdsförening!

Löftaån avgränsar kommunen Varberg och Kungsbacka och mynnar ut vid Frillesås samhälle. Vårt fiskevatten sträcker sig från havet till järnvägsbron och bara fiska från den norra delen av ån. En liten parkeringsplats finns det för max 3 bilar. Se karta.

Som medlem i klubben kan du även fiska vid Frillesås kyrka, Snogge även den platsen ser du på kartan.

Nya regler för lax- och öringfiske på västkusten för att skydda bestånden. Läs mer här!

För att inte skada utlekt ädelfisk och fisk som inte håller måttet i Löftaån, har vi på rekommendation från Länsstyrelsen och sportfiskarna permanentat förbudet mot passivt bottenmete och fiske med trekrok i Löftaån under tiden 1/4 - 15/5. Vi har även utökad bevakning med fisketillsynsmän under perioden.

Öringpremiären den 1 april är en högtidsdag for sportfiskare i Halland. Från havet har många blanka havsöringar, s k grönländare, vandrat upp för att söka föda i åarna. Den utlekta havsöringen finns också där, som vid eventuell fångst skall återutsättas, då den ar olämplig som matfisk. Havsöringfisket i åarna håller på till 30 september. Om våren är varm och vattentemperaturen stiger snabbt kan fisket ta slut tidigare. Då får man istället söka fisken längs kusten. Vid stora vattenflöden i augusti och september börjar havsöringen åter att vandra upp i vattendragen för lek. Havsöringen leker under oktober - december.


Fiskarter


Havsöring


Rikligt

Lax


Vanlig

Gädda


Lite
 

Löftaåns FVF

Logo Löftaåns FVF

Vår verksamhet är även inriktad på biotopvård av Löftaån och för att veta hur vårt arbete ger resultat är det obligatoriskt att du redovisar din fångstrapport till oss oavsett om du tar upp eller släpper tillbaka fisken.

Vi skulle även bli glada om du blir medlem i vår klubb och därmed hjälper oss att ytterligare förbättra vårt arbete med fortsatt biotopvård i Löftaån. Vill du veta mer om medlemskap i klubben, kontakta oss här.

Organisationsnummer: 849400-7829

Kundnummer: 1099, Område: 1060.

Kontaktpersoner  

Fiskeområden i närheten av Löftaåns FVF

Lillesjön
Stora och lilla Hornsjön (Horredssjön), Helsjön mfl
Viskan (Kullagård, Åsbro)
Lygnern
Stora Neden, Furesjön, Gällarpesjön samt Gällsjön

Anslutna fiskeområden i Hallands län
 Din varukorg är tom.