Bogens FVOF

 

Lomsen, Lilleken, Skålsjön, Stor och Lill-tvällen mfl.

  Värmlands län / Arvika, Torsby och Sunne kommun.

 

Östra stocktjärnet är stängt för allt fiske mellan 22/5 - 31/5.

Nypremiär för regnbågsfiske i Östra stocktjärnet Lördagen den 1/6 09:00. Välkomna!

 

Välkommen att fiska i våra vackra vatten norra delen av Arvika Kommun, Bogen. Med sin vackra natur skapar de fina vyerna ett fantastiskt fiske. Varje år fångas här mycket fisk och Östra Stocktjärnet är känt för sitt fina fiske på regnbåge. Östra Stocktjärnet är dessutom delvis handikapanpassat för att fisket ska vara åtkomligt för alla. Vårt område sträcker sig från den norska gränsen i väst till Simonstorp i öst. Även sjöarna Lomsen i norr och Stråtjärnet i söder är en del av området, där det finns gott om gädda och abborre. Föreningen har anlagt fina möjligheter att lägga i båt i anslutning till sjöar såsom Lilleken, Varaldsjön, Skålsjön, Bogsälven, Kivilamp och Kroksjön. Vid Östra Stocktjärnet sätts regnbågslax ut regelbundet under sommarhalvåret. Stocktjärnet erbjuder ett avslappnande fiske och friluftsliv. Fina möjligheter finns för grillning i anslutning till tjärnet. Dessutom är tjärnet utrustat med landgångar och bryggor vilket även möjliggör flugfiske. Föreningen har under de senaste åren lagt mycket tid och resurser på att restaurera Rolampsälven samt Lilleksälven för att bevara den gamla bäcköringsstammen. Detta har skett i samverkan med länsstyrelsen i Värmland. Därav är dessa två älvar fredade från fiske de närmsta åren.

 Inom området finns ett eller flera tillgänglighetsanpassat fiskevatten. För mer information, se fiskeområdets karta där dessa punkter är utmärkta eller kontakta Bogens FVOF.
 I området finns ett eller flera "put-and-take"-fiskevatten med inplanterad ädelfisk.
 Fritt fiske för barn och ungdomar till och med en ålder av 15 år.
 Fritt fiske gäller enbart ungdom under 16 år men dock ej i Put-And-Take vattnet Östra Stocktjärnet.

Fiskarter


Regnbåge


Rikligt

Enbart i Östra Stocktjärnet

Abborre


Vanlig

Gädda


Vanlig

Mört


Vanlig

Öring


Lite

Lake


Sällsynt

Ål


Sällsynt

Siklöja


Sällsynt
 

Bogens FVOF

Bogens FVOF grundades 1989 och förvaltar fisket i Bogen. Vårt långsiktiga mål är att bevara den för området unika stammen av gammal bäcköring som finns inom området men också främja ett hållbart fiske inom hela området. Vår vision är att vårda fisket och mark, för att ge vår och kommande generationen en möjlighet att uppleva den unika miljön vi förvaltar. Varje år arrangerar vi en fisketävling för våra medlemmar.

Organisationsnummer: 872000-4681

Kundnummer: 725, Område: 685.

Kontaktpersoner

Inge Andreasson
0703 - 46 47 92  
  

Fiskeområden i närheten av Bogens FVOF

Stora Bogtjärnet, Vällen, Borgsjön m fl vatten
Lekvattnets FVO
Treen, Mangen, Trehörningen, mfl
Nyckelvattnet, Gransjön, Backsjön m fl vatten
Fiske i Gräsmark

Anslutna fiskeområden i Värmlands län
 Din varukorg är tom.