Vrigstadortens FVOF

 

Lundholmssjön, Pellikroken, Lundholmssjön mfl sjöar

  Jönköpings län / Sävsjö kommun.

De näringsrika sjöarna i Vrigstadortens fiskevårdsområde knyts ihop av Vrigstadåns huvudfåra. Med båt kan du lätt ta dig från sjö till sjö. Perfekt för en heldagsutflykt, eller varför inte paddla dig igenom sjösystemet? De förhållandevis små sjöarna håller grov gädda och gös och är därför ett bra val om du vill tampas med dessa sötvattensjägare.

Vrigstadortens FVO erbjuder totalt 380 hektar fiske i sjöar och strömmar. I Vrigstadsåns huvudfåra ligger i nedströms riktning Lundholmssjön, Pelikroken, Högebrosjön, Franssjön, Sunnerbysjön, Storsjön, Lillesjön och Långö-Klinthultsdammen på rad. Även Slättsjön, Ladsjön och Kyrkarpssjön knyts samman med huvudfåran genom tillrinnande vattendrag. Dessa sjöar, tillsammans med delar av Vrigstadsåns huvudfåra ingår i fiskekortet.

I Lundholmssjön har gös över åtta kilo tagits - ett tecken på områdets potential för fiske efter stor gös. Sjöarna är näringsrika och hyser gott om vitfisk, vilket innebär att gädda, gös och abborre knappast lider av näringsbrist. Området är också värt ett besök för metaren då sjöarna innehåller allt från braxen, sarv och sutare till ruda och lake.

I Pellikroken finns båtramp som är gratis att använda och 1 båt att hyra (100 kr/dag) av Statoil i Vrigstad (se ovan). Sjön är grund, med ett medeldjup på endast 2 meter, men håller mycket fisk. Tiden är kort mellan huggen, men för att få de större fiskarna krävs bra timing.

I Lundholmssjön finns två båtar att hyra (100 kr/dag). Sjön är känd för sina stora gäddor och gösar, vilka man lättast kommer i kontakt med genom trolling. I den blott 47 hektar stora sjön har gös på hela 8,6 kilo fångats! I sjön finns ett djupt hål där många stora gäddor och gösar fångats.

Också Slättsjön rekommenderas varmt, främst tack vare dess fina abborrfiske. Även här finns ramp och två båtar att hyra (100 kr/dag). Kyrkarpssjön är ytterligare en sjö med bra abborrfiske, men här saknas båtramp och båtuthyrning.

Längst ner i systemet, innan Vrigstadån mynnar i Rusken ligger Långö-Klinthultsdammen - en lite större sjö (150 ha) med stundtals givande spinnfiske. 

I Storsjön och Lillesjön, just uppströms Långö-Klinthultsdammen har man chansen att uppleva ett trevligt jiggfiske efter abborre.

 Fritt fiske för barn och ungdomar till och med en ålder av 15 år.

Fiskarter


Gädda


Vanlig

Gös


Vanlig
 

Vrigstadortens FVOF

Vrigstadortens FVO erbjuder totalt 380 hektar fiske i sjöar och strömmar.

Organisationsnummer: 827501-1073

Kundnummer: 229, Område: 189.

Kontaktpersoner

Christer Filipsson
0705 - 15 77 32  
  

Filer för nedladdning


Djupkarta

Fiskeområden i närheten av Vrigstadortens FVOF

Sävsjö SFK Käringasjön, Vrigstad
Norrsjön, Sörsjön, Degerå
Allsarpasjön, Brohultssjön & Mossjön
Hillen och Rydsjön
Rusken

Anslutna fiskeområden i Jönköpings län
 Din varukorg är tom.