Mjörns FVOF

 

Mjörn

  Västra Götalands län / Alingsås och Lerum kommun.

Mjörn med sitt rika fågelliv och sitt artrika fiskebestånd är en pärla. Det är ett varierande fiske från att meta, vertikalfiska till att trolla vilket gör att man kan anpassa sitt fiske efter det man vill fiska på ett omväxlande sätt, från att fiska på grunt vatten till att fiska pelagiskt på 20-50m.

Man har ett intensivt arbete med att få till en bra stam av öring i systemet, vilket har visat sig att inte vara så lätt. Därför uppmanas att man återutsätter fångad öring med varsam hand, samt rapporterar in fångstplats och storlek på fisken och om den var fett fenklippt.

Sjön är ett litet innanhav och blåser gärna upp lätt till grov sjö på metervågor, detta gör att man skall iaktta stor respekt för sjön. Nämnas bör även att det är en ström sjö. Med många öar i sjön så ger den ett intryck av att vara en skärgård. En av öarna, Risön, är ett naturreservat. Dit brukar Ångbåten Herbert ha sina turer under sommaren från Alingsås. Mjörn med sitt varierande landskap ger en fin naturupplevelse och njutning för både kropp och själ.

Välkomna att besöka detta ”innanhav”!

 Fritt fiske för barn och ungdomar till och med en ålder av 17 år.
 Barn och ungdom t.o.m. 17 år får fiska utan kort (undandtaget Trollingkort), men måste åtfölja de bestämmelser som gäller för fiskekortet i övrigt.

Fiskarter


Gös


Vanlig

Abborre


Normalt

Gädda


Normalt

Mört


Normalt

Lake


Normalt

Braxen


Lite

Id


Lite

Sutare


Lite

Ål


Lite

Öring


Sällsynt
 

Mjörns FVOF

Logo Mjörns FVOF

Mjörns FVOF förvaltar fisket i Mjörn som ligger i Alingsås och Lerums kommun ca 35 km NO om Göteborg.

Ytan är ca 57 kvm och har ett största djup på ca 52 m. Det finns många olika stora öar i sjön och någon är bebodd året om. Sjön har ett så kallat innanhav där djupet ligger på mellan 20-40 m.

Här finns det siklöja och nors som föda till den pelagiskt levande fisken som bl.a. gös och insjööring som är klassad som riksintressant.

Nära till Göteborg med Tysklandsterminalen och Landvetter flygplats.

Organisationsnummer: 863500-1624

Kundnummer: 170, Område: 138.

Kontaktpersoner

 
  
  

Filer för nedladdning


Mjorn_Zoner.jpg

Fiskeområden i närheten av Mjörns FVOF

Sävelången, Lillelången
Valsjön
Färgensjöarna, Stora och Lilla Färgen
Uspen, Lensjön
Tvärsjön

Anslutna fiskeområden i Västra Götalands län
 Din varukorg är tom.