Bureälvens Nedre FVO

 

Nedre Bureälven

  Västerbottens län / Skellefteå kommun.

Bureälven har sina källflöden i trakterna söder om Bastuträsk och sitt utlopp i Bureå cirka 20 km söder om Skellefteå. Bureälvens nedre fiskevårdsområde börjar i Tjärn uppströms Mjödvattnet. På sin väg genom fiskevårdsområdet rinner Bureälven genom sjöarna Mjövattsträsket, Hjoggböleträsket, Falmarksträsket, Bodaträsket, Bursjön och genom Bureå samhälle vid kusten.

I våra vatten finns ett av få bestånd av gös i Norrland. I sjöarna finns även gott om gädda, abborre, braxen och lake. Älvens strömsträckor erbjuder fina möjligheter att fiska havsöring, öring och harr framförallt under vår och höst. I älvssystemet finns flodkräfta. Observera att kräftfiske INTE ingår i fiskekortet för fiskevårdsområdet, utan hanteras av respektive byalag, som säljer sina fiskekort. Kräftfiske bedrivs under 1-2 dygn per år. Kräftpest är ett stort hot mot flodkräftan i Sverige, det kan lätt spridas om kräftfisket inte hanteras varsamt (www.krafta.nu).

Inom fiskevårdsföreningen arbetar vi aktivt för att skapa starka och självreproducerande stammar, som en del i detta arbete har man genom åren gjort utsättningar av harr, öring och lax.

Läs gällande fiskeregler på http://www.burealven.se.

Bureälvens nedre Fvo har även ett put & take-vatten i Småkroksjöarna. Där kan du fiska inplanterad röding vintertid. OBS! Fiske i detta vatten omfattas inte av vanligt fiskekort utan kräver ett speciellt fiskekort. Kortet omfattar fångst av max 3 fiskar/person/dag.

Välkomna till Bureälvens nedre fiskevårdsområde för en fisketur i vacker natur, friska vatten med goda chanser att fånga din drömfisk.

Värna bestånden och ta inte upp mer fisk än DU själv behöver! Hjälp oss att lära oss mer om våra vatten genom att fångstrapportera på www.ifiske.se, med chans att vinna fina priser!

 I området finns ett eller flera "put-and-take"-fiskevatten med inplanterad ädelfisk.
 Fritt fiske för barn och ungdomar till och med en ålder av 14 år.
 Det finns gratis fiskekort, som måste lösas, för barn- och ungdomar
 Barn under 15år fiskar gratis MEN måste lösa fiskekort vid fiske utan målsmans sällskap, detta kort löses hos fiskekortsförsäljare.

Fiskarter


Abborre


Rikligt

Gädda


Rikligt

Mört


Rikligt

Stensimpa


Rikligt

Gös


Vanlig

Braxen


Vanlig

Lake


Vanlig

Öring


Normalt

OBS! endast catch and release

Harr


Normalt

Havsöring


Normalt

OBS! endast catch and release

Nors


Normalt

Gärs


Normalt

Röding


Lite

I put & take-sjö

Sik


Lite

Ruda


Lite

Id


Lite

Stäm


Lite

Ål


Lite

Lax


Sällsynt

OBS! endast catch and release

Bäckröding


Sällsynt
 

Bureälvens Nedre FVO

Organisationsnummer: 894701-9199

Inom Bureälvens Nedre fiskevårdsområdesförening arbetar vi aktivt med fiskevård och förvaltning för livskraftiga fiskbestånd i friska vatten.

Läs mer om vår verksamhet på vår hemsida: www.burealven.se

Välkomna att fiska hos oss, respektera fiskereglerna och allemansrätten när du är ute kring sjöarna. Ta med dig skräpet hem.

Kundnummer: 112, Område: 82.

Kontaktpersoner

Johannes Lindberg, ordförande:

070-266 85 07  

Filer för nedladdning


Karta över FVO

Fiskeområden i närheten av Bureälvens Nedre FVO

Ungdomsfiskekortet Skellefteå kommun
Skellefteälven (Skellefteå stadskärna)
Ragvaldsträsk, Gärdsmarkträsket, Gummarksträsket
Brännträsket, Ostträsket, Storbäcken m fl vatten
Ångsågen, Kvarnbäcken, Stormarkselet

Anslutna fiskeområden i Västerbottens län
 Din varukorg är tom.