Bureälvens Nedre FVO

 

Nedre Bureälven

  Västerbottens län / Skellefteå Kommun.

Bureälven har sina källflöden i trakterna söder om Bastuträsk och sitt utlopp i Bureå cirka 20 km söder om Skellefteå. Bureälvens nedre fiskevårdsområde börjar i Tjärn uppströms Mjödvattnet. På sin väg genom fiskevårdsområdet rinner Bureälven genom sjöarna Mjövattsträsket, Hjoggböleträsket, Falmarksträsket, Bodaträsket, Bursjön och genom Bureå samhälle vid kusten.

I våra vatten finns ett av få bestånd av gös i Norrland. I sjöarna finns även gott om gädda, abborre, braxen och lake. Älvens strömsträckor erbjuder fina möjligheter att fiska havsöring, öring och harr framförallt under vår och höst. I älvssystemet finns flodkräfta. Observera att kräftfiske INTE ingår i fiskekortet för fiskevårdsområdet, utan hanteras av respektive byalag, som säljer sina fiskekort. Kräftfiske bedrivs under 1-2 dygn per år. Kräftpest är ett stort hot mot flodkräftan i Sverige, det kan lätt spridas om kräftfisket inte hanteras varsamt (www.krafta.nu).

Inom fiskevårdsföreningen arbetar vi aktivt för att skapa starka och självreproducerande stammar, som en del i detta arbete har man genom åren gjort utsättningar av harr, öring och lax.

Läs gällande fiskeregler på http://www.burealven.se.

Bureälvens nedre Fvo har även ett put & take-vatten i Småkroksjöarna. Där kan du fiska inplanterad röding vintertid. OBS! Fiske i detta vatten omfattas inte av vanligt fiskekort utan kräver ett speciellt fiskekort. Kortet omfattar fångst av max 3 fiskar/person/dag.

Välkomna till Bureälvens nedre fiskevårdsområde för en fisketur i vacker natur, friska vatten med goda chanser att fånga din drömfisk.

Värna bestånden och ta inte upp mer fisk än DU själv behöver! Hjälp oss att lära oss mer om våra vatten genom att fångstrapportera på www.ifiske.se, med chans att vinna fina priser!

 I området finns ett eller flera "put-and-take"-fiskevatten med inplanterad ädelfisk.
 Fritt fiske för barn och ungdomar till och med en ålder av 14 år. (Speciella regler eller undantag kan förekomma, Läs mer...)

Fiskarter


Abborre

Rikligt

Gädda

Rikligt

Mört

Rikligt

Stensimpa

Rikligt

Gös

Vanlig

Braxen

Vanlig

Lake

Vanlig

Öring

Normalt

OBS! endast catch and release

Harr

Normalt

Havsöring

Normalt

OBS! endast catch and release

Nors

Normalt

Gärs

Normalt

Röding

Lite

I put & take-sjö

Sik

Lite

Ruda

Lite

Id

Lite

Stäm

Lite

Ål

Lite

Lax

Sällsynt

OBS! endast catch and release

Bäckröding

Sällsynt
 

Bureälvens Nedre FVO

Inom Bureälvens Nedre fiskevårdsområdesförening arbetar vi aktivt med fiskevård och förvaltning för livskraftiga fiskbestånd i friska vatten.

Läs mer om vår verksamhet på vår hemsida: www.burealven.se

Välkomna att fiska hos oss, respektera fiskereglerna och allemansrätten när du är ute kring sjöarna. Ta med dig skräpet hem.

Kundnummer: 112, Område: 82.

Kontaktpersoner

Johannes Lindberg, ordförande:

070-266 85 07  

Filer för nedladdning


Karta över FVO

Fiskeområden i närheten av Bureälvens Nedre FVO

Ungdomsfiskekortet Skellefteå kommun
Skellefteälven (Skellefteå stadskärna)
Ragvaldsträsk, Gärdsmarkträsket, Gummarksträsket
Burträsket, Neboträsket, Ljusvattnet m fl vatten
Byskeälvens FVO Västerbottensdelen

Anslutna fiskeområden i Västerbottens län
 Din varukorg är tom.