Cityfiske i Norrköping

  • Norrköping city
 

Norrköping City

  Östergötlands län / Norrköping kommun.

Område A: Från Fiskebydammen över Himmelstalund, Åbackarna och fram till Färgargården.

Allt fiske är tillåtet hela året. Vanligast förekommande arter är gädda, abborre och gös. Vi erbjuder ett trevligt och spännande fiske för både gammal som ung, nybörjare och proffs.

Det huvudsakliga fisket inriktas på havsöring och lax av arterna Gullspångsöring och Gullspångslax. Periodvis även bra fiske på sik, gös, abborre, gädda, braxen, regnbåge och vimma. Vi stödutsätter årligen ca 16 000 smolt av öring och lax i Strömmen, vilket också blivit en stor turistattraktion som uppmärksammas i press och television. Om ni eller er grupp vill prova på att fiska hos oss är ni hjärtligt välkomna.

Område B: Strax nedströms Järnbron och fram till Hamnbron. Sportfiske efter storvuxen havsöring och lax i centrala Norrköping. Fiske är tillåtet från premiären lördagen i vecka 7 tilloch med den 31 oktober. Vi erbjuder ett trevligt och spännande fiske för både gammal som ung, nybörjare och proffs. Det huvudsakliga fisket inriktas på havsöring och lax av arterna Gullspångsöring och Gullspångslax. Periodvis även bra fiske på sik, gös, abborre, gädda, braxen, regnbåge och vimma. Vi stödutsätter årligen ca 16 000 smolt av öring och lax i Strömmen, vilket också blivit en stor turistattraktion som uppmärksammas i press och television. Om ni eller er grupp vill prova på att fiska hos oss är ni hjärtligt välkomna.

Område C: Från i höjd med Ljura Bäcks mynning och Lindökanalen samt gamla inloppet ut till Högholmen. Sportfiske efter bland annat gös, abborre och gädda är tillåtet helaåret. Fiske efter havsöring och lax är tillåtet under perioden förstalördagen i vecka 7 till och med 31 oktober. Under perioden 15 september - 31 december är allt fiske ärförbjudet inom en radie på 500 meter från Pjältåns mynning.

 Fritt fiske för barn och ungdomar till och med en ålder av 15 år.
 Upp till det år dem fyller 16. Måste kvitteras ut.

Fiskarter


Abborre


Vanlig

Gädda


Vanlig

Regnbåge


Normalt

Braxen


Normalt

Lake


Normalt

Gös


Sällsynt
 

Cityfiske i Norrköping

Organisationsnummer: 802435-7348

Fiskecentret och Cityfiske fungerar idag som ett nav för sportfisket i Norrköping (Strömmen).

Fiskecentret består av ett hus med angränsande toalett och bord för fiskrensning och är bemannat med fiskevärdar under den tid då fiske bedrivs. Fiskecentret fungerar som en central träffpunkt för sportfiskare kring Strömmen. Här kan man få information om fisket, köpa fiskekort och hyra utrustning. Dessutom vägs och registreras all fisk som fångas inom kortfiskesträckan här.

Kundnummer: 62, Område: 22.

Kontaktpersoner

Kenneth Israelsson
​​​​​​073 - 553 00 60  

Filer för nedladdning


Välkommen att sportfiska i Norrköping

Fiskeområden i närheten av Cityfiske i Norrköping

Nedre Glottern, Övre Glottern mfl
Asplången
Hällerstadsjön, Venasjön
Svängbågen, Fläten, Abborregölen m fl vatten
Glan

Anslutna fiskeområden i Östergötlands län
 Din varukorg är tom.