Cityfiske i Norrköping

  • Norrköping city
 

Norrköping City

  Östergötlands län / Norrköping kommun.

OMRÅDE A: Från Fiskebydammen över Himmelstalund, Åbackarna och fram till Färgargården. Allt fiske är tillåtet hela året. Vanligast förekommande arter är gädda, abborre. Vi erbjuder ett trevligt och spännande fiske för både gammal som ung, nybörjare och proffs. Det huvudsakliga fisket inriktas främst på gädda & abborre. Periodvis även bra fiske på sik, abborre, gädda, braxen och vimma.
BÅTMOTOR FÖRJBUDET PÅ STRÄCKAN, Elmotor tillåtet.


OMRÅDE B: Strax nedströms Järnbron och fram till Hamnbron. Sportfiske efter storvuxen havsöring och lax i centrala Norrköping. Fiske är tillåtet från premiären i januari tom den 31 oktober, se våran sida på följande länk https://www.facebook.com/groups/331099460296718/?ref=share för exakt datum. Vi erbjuder ett trevligt och spännande fiske för både gammal som ung, nybörjare och proffs. Det huvudsakliga fisket inriktas på havsöring och lax av arterna Gullspångsöring och Dalälvslax. Periodvis även bra fiske på sik, gös, abborre, gädda, braxen och vimma. Vi stödutsätter årligen ca 16 000 smolt av öring och lax i Strömmen, vilket också blivit en stor turistattraktion som uppmärksammas i press och television. Om ni eller er grupp, eller skolklass vill prova på att fiska hos oss är ni hjärtligt välkomna att kontakta oss.


OMRÅDE C: Från i höjd med Ljura Bäcks mynning och Lindökanalen samt gamla inloppet ut till Högholmen. Sportfiske efter bland annat gös, abborre och gädda är tillåtet hela året. Under perioden 15 september - 31 december är allt fiske är förbjudet inom en radie på 500 meter från Pjältåns mynning.

 Fritt fiske för barn och ungdomar till och med en ålder av 15 år.
 Upp till det år dem fyller 16. Måste kvitteras ut.

Fiskarter


Abborre


Vanlig

Gädda


Vanlig

Regnbåge


Normalt

Braxen


Normalt

Lake


Normalt

Gös


Sällsynt
 

Cityfiske i Norrköping

Fiskecentret och Cityfiske fungerar idag som ett nav för sportfisket i Norrköping (Strömmen).

Fiskecentret består av ett hus med angränsande toalett och bord för fiskrensning och är bemannat med fiskevärdar under den tid då fiske bedrivs. Fiskecentret fungerar som en central träffpunkt för sportfiskare kring Strömmen. Här kan man få information om fisket, köpa fiskekort och hyra utrustning. Dessutom vägs och registreras all fisk som fångas inom kortfiskesträckan här.

Organisationsnummer: 802435-7348

Kundnummer: 62, Område: 22.

Kontaktpersoner

Kenneth Israelsson
​​​​​​0735 - 53 00 60  

Filer för nedladdning


Välkommen att sportfiska i Norrköping

Fiskeområden i närheten av Cityfiske i Norrköping

Holmen Skog Syd Personal
Nedre Glottern, Övre Glottern mfl
Asplången
Hällerstadsjön, Venasjön
Skrålen och Långsjön

Anslutna fiskeområden i Östergötlands län
 Din varukorg är tom.