Örlens FVOF

Örlen

Örlen är en 1500 ha stor sjö som ligger i Tibro kommun mellan Vänern och Vättern i gamla Skaraborgs län. Sjön har ett djup på 28 m . Sjön har rent och bra vatten. Två mindre tillrinningsområden finns, Ulvån från Ulvsjön och Svartsjöbäcken från Svartsjön och Brännhultasjön.

Sjön Örlen avrinner via den 7 km långa ån Örlan till sjön Viken. Under senare år har inplantering av gös skett. Lämpligt fiske sker från båt. Iläggningsplatser finns. Sportfiske med handredskap, yttrolling och angeldon/ ismete är tillåtet

 

Org ID: 184, Area 143

Örlens FVOF

Fisket i sjön Örlen har sedan 1943 förvaltats av Örlens fiskevårdsförening som senare ombildades till Örlens Fiskevårdområdesförening.Föreningens syfte är att samordna fiskets bedrivande och fiskevården, att främja fiskerättsinnehavarnas gemensamma intressen samt att upplåta fiskerätt till allmänheten.

  
  

Filer för nedladdning


FritidskartaoversjonOrlen2.pdf

Annonser

Campen för DIG med intresse för naturnära upplevelser!
Tivedsporten Eco Camp - Campen för DIG med intresse för naturnära upplevelser!
En sagolik plats i hjärtat av Småland. Vakande öring och regnbåge i fin kvalité. Vi erbjuder fiske, boende, mat, kurser i både fiske och jakt m.m.
Smålandsfiskarna - En sagolik plats i hjärtat av Småland. Vakande öring och regnbåge i fin kvalité. Vi erbjuder fiske, boende, mat, kurser i både fiske och jakt m.m.

Andra fiskeområden i närheten av Örlens FVOF

 • Gällsjön
 • Viken
 • Edsån
 • Vättern
 • Ösan

iFiskes anslutna områden i Västra Götalands län
 Din varukorg är tom.

http://reservdelar24.se