Östra Silens FVOF

 

Östra Silen

  Värmlands län och Västra Götalands län / Årjäng och Bengtsfors kommun.

Sjön Östra Silen är ett sportfiskeeldorado med stora exemplar av röding, öring, gullspångslax, sik, gädda, abborre samt olika arter vitfisk.

Vattnet är kristallklart vilket gynnar de olika laxarterna. Sjön erbjuder pelagiskt fiske med stora vattenytor och djup ner till nästan 50 meter, men här finns också otaliga lugna vikar med grunt vatten som inte är vindkänsliga för sportfiskare. Trolling, spinnfiske och mete har goda förutsättningar att lyckas. Omgivningarna är vildmark med omväxlande skog och berg.

Östra Silens fiskevårdsområde värnar om ett långsiktigt hållbart fiske så ta inte upp mer fisk än du är i behov av. Större fiskar bör alltid släppas tillbaka så varsamt som möjligt.

 Fritt fiske för barn och ungdomar till och med en ålder av 15 år.

Fiskarter


Abborre


Vanlig

Gädda


Vanlig

Öring


Vanlig

Röding


Vanlig

Mört


Vanlig

Sik


Normalt

Lax


Lite

Signalkräfta


Sällsynt
 

Östra Silens FVOF

Östra Silens fiskevårdsområdesförening bildades 1992 och består av flera hundra fiskerättsägare fördelade på 40-50 hemman.

Fiskevårdsområdet bildades i syfte att främja och utveckla fisket och fiskevården. Även miljöfrågan var en viktig anledning till bildandet av fiskevårdsområde. Föreningen prioriterar miljöfrämjande åtgärder som har till syfte att förbättra livsmiljön i våra många fiskevatten. Målet med fiskevårdsområdet är att arbeta med en användbar förvaltning av fiskeresursen samt att öka allmänhetens möjligheter att fiska.

Organisationsnummer: 652015-6396

Kundnummer: 766, Område: 726.

Kontaktpersoner

Jarl Eliasson

070 - 580 99 90


  

Fiskeområden i närheten av Östra Silens FVOF

Limmen
Västra Solsjöns FVO
Östra Solsjöns FVOF
Svärdlång
Lysetjärn, Stortjärn och Hagtjärn

Anslutna fiskeområden i Värmlands län

Anslutna fiskeområden i Västra Götalands län
 Din varukorg är tom.