Övre Ammeråns FVOF

  • Vilda Borgforsen
 

Övre Ammerån

  Jämtlands län / Ragunda kommun.

Övre Ammeråns FVO är en outbyggd pärla i Norrlands inland, som erbjuder allt som både spinnfiskare och flugfiskare kan önska. Åns strömmar är välkända bland flugfiskare för sitt förträffliga harr- och öringfiske, men på senare år lockar även det förträffliga gäddfisket besökare från nordens alla hörn.

Övre Ammeråns fiskevårdsområde sträcker sig från den vackra byn Skyttmon och cirka 15 kilometer nedströms. Det är stor variation på vattnet, med både stora sel och strida strömmar, där den vilda Borgforsen tillhör favoriterna för flugfiskare. Den som färdas med båt och fiskar abborre i fjärdarna kommer inte att bli besviken, varken på miljöerna eller fisktillgången. Området har som sagt blivit känt för sitt predatorfiske under senare tid, där exempelvis Östra och Västra Rönningssjön levererat både 2-kilosabborrar och 10-kilosgäddor.

Ytterligare ett förträffligt allround-vatten är Öravattnet, där det finns både öring, röding och abborre, och dessutom båtar att hyra. Övre Ammeråns FVO har kort sagt fler fiskeplatser än det finns fiskare, både sjöar och strömmar, och tillräckligt med fiskar för både kameran och stekpannan.

En naturlig utgångspunkt är Skyttmon, där det finns information och annan service, eller vid båtuthyrningen i Öravattnet. Området är skyltat och har körväg till forsar och sjöar. Vindskydd finns.

Vägbeskrivning: Väg 87 från Hammarstrand till Ammer, därefter väg 344 till Skyttmon. Från Östersund väg 45, avtagsväg innan Hammerdal till väg 344 mot Skyttmon.

 I området finns ett eller flera "put-and-take"-fiskevatten med inplanterad ädelfisk.
 Fritt fiske för barn och ungdomar till och med en ålder av 15 år.

Fiskarter


Abborre


Vanlig

Gädda


Vanlig

Öring


Vanlig

Harr


Vanlig

Röding


Vanlig

Mört


Vanlig

Id


Vanlig

Lake


Vanlig

Sik


Normalt

Stäm


Normalt
 

Övre Ammeråns FVOF

Organisationsnummer: 893202-1390

Kundnummer: 818, Område: 778.

Kontaktpersoner

Peter Eriksson
070 - 332 15 70  
  

Fiskeområden i närheten av Övre Ammeråns FVOF

Hornsjön, Indalsälven, Mörtsjöarna mfl
Edessjön, Grenåssjön, Tannsjön m fl vatten
Helgevattnet Fullsjön Öratjärn(put and take)
Gesunden
Nedre Ammeråns FVOF

Anslutna fiskeområden i Jämtlands län
 Din varukorg är tom.