Åsunden Ulricehamn

 

Övre Åsunden

  Västra Götalands län / Ulricehamn Kommun.

Övre Åsundens fiskevårdsområde omfattar hela Övre Åsunden och en del av sjön till ca 1,5 km söder om Fästeredsundsbron, totalt ca 2000 ha. Sjön är som mest 43 m djup, men har även stora grundområden, medeldjupet är 15,2 m.

Ätran flyter genom sjön som erbjuder ett varierat fiske på många arter. Här hålls årligen två gösfisketävlingar som lockar deltagare långväga ifrån. Många utländska fisketurister har gjort Åsunden till sitt favoritvatten och återkommer år efter år.

Föreningen driver en aktiv fiskevård och har nyligen färdigställt en förvaltnings- och utvecklingsplan. Denna skall leda till att vi förvaltar sjöns fantastiska resurser på ett ekologiskt riktigt och uthålligt sätt. 

En helt ny detaljerad djupkarta finns nu tillgänglig. Den säljs i väderbeständigt utförande inplastad och vikbar för bekväm användning i båt, på land eller på is. Kartan kan köpas i Sportfiskebutikerna, på Bokhandeln eller hos Turistbyrån. Nu finns även djupkartan i digitalt utförande för Lowrance plottrar. Denna omfattar såväl Övre som Yttre Åsunden samt Södra Sämsjön.
(För beställning och mer information se Kontaktpersoner nedan.)

OBS! Nu är även djupkartan över Yttre Åsunden klar och säljs på samma ställen som ovan.

 


Fiskarter


Abborre

Rikligt

Mört

Vanlig

Braxen

Vanlig

Gärs

Vanlig

Gädda

Normalt

Gös

Normalt

Lake

Normalt

Sarv

Normalt

Sutare

Normalt

Ål

Normalt

Öring

Lite

Fiskeförbud

Signalkräfta

Sällsynt

Sik

Sällsynt

Ruda

Sällsynt

Siklöja

Sällsynt
 

Org ID: 500, Area 460

Åsunden Ulricehamn

Övre Åsundens Fiskevårdsområdesförening är en sammanslutning av samtliga fiskerättsägare runt sjön och ansvarar för fiskevård och fiskekortsförsäljning.

Ulricehamns Fritidsfiskare är en ideell förening som b.la har uppdrag av Övre Åsundens Fiskevårdsområdesförening att utföra fisketillsyn. Även Fästereds samfällighetsförening har uppdrag att utöva fisketillsyn.


Kontaktpersoner

Enar Hemmings:
0731-821158  
  

Filer för nedladdning


Områdeskarta

Fiskeområden i närheten av Åsunden Ulricehamn

Fästereds SFF
Södra Sämsjön
Alarpasjöarnas FVOF
Mogden
Ås-Tolken

Anslutna fiskeområden i Västra Götalands län
 Din varukorg är tom.

http://reservdelar24.se