Sandsjöns FVO (Uppvidinge)

 

Sandsjön (Uppvidinge)

  Kronobergs län / Uppvidinge kommun.

Sandsjön ligger i Lenhovda socken och ingår i Ronnebyåns upprinning och dess tillopp är från omkringliggande skogsmark, vattnet är därför humusrikt. Tack vare kontinuerlig kalkning håller sjövattnet god kvalitet.
Fisket i Sandsjön erbjuder fina möjligheter att landa stora abborrar och gäddor. Sjön ligger lätt nåbar från riksväg 31 vid sjöns östra del respektive från byn Åhult vid sjöns södra spets.

Fiskekort finns för kastspö och mete (säsongskort och dagkort), mete respektive pimpelfiske (säsongskort) och angelfiske (dagkort). Ungdomar under 16 år fiskar tillsammans med vuxen inom samma behörighet som denne.
Fiskesäsongen sträcker sig från 1a maj till 15e oktober utom för isfiske som löper från 1e december till 15e februari året efter.

Enkla båtplatser i båda ändar av sjön kan vid behov anvisas innehavare av säsongskort. En enkel sjösättningsramp för båttrailer finns att tiilgå på förfrågan.

Välkommen till Sandsjön!

 Fritt fiske för barn och ungdomar till och med en ålder av 15 år.
 Endast i sällskap med en målsman/vuxen/person som har giltigt fiskekort (på dennes kvot)
 

Sandsjöns FVO (Uppvidinge)

Fiskevårdsområdet har sina rötter i en fiskeförening som bildades i slutet av 1950-talet för att bekämpa externt rovfiske och möjliggöra en ordnad försäljning av fiskekort till allmänheten.
Föreningen har under årens lopp svarat för många insatser för att förbättra fisket i sjön som upprepade utplantering av fiskyngel och underhåll av vasar. Föreningen låter merparten av intäkterna gå ”tillbaka till sjön” genom olika fiskevårdande insatser.
Föreningen inledde tidigt kalkning av sjön och detta har kontinuerligt pågått sedan dess med resultatet att vattnet är av yppersta kvalitet.

Organisationsnummer: 202100-2296*

*Registerhållande myndighet (t.ex. en Länsstyrelse)
Kundnummer: 1059, Område: 1024.

Kontaktpersoner

Göran Johansson
0761 - 07 99 79


  

Fiskeområden i närheten av Sandsjöns FVO (Uppvidinge)

Lenhovdasjön
Alstern, Sjöasjö
Möckeln-Lången-Lillasjön-Skärsjön
Hjärtasjön, Skärsjön, Kroksjön mfl
Läen

Anslutna fiskeområden i Kronobergs län
 Din varukorg är tom.