Sollefteå FVO

  • Sommarfiske
  • Vinterfiske
 

Sjöfisket samt Ångermanälven i och nedströms Sollefteå

  Västernorrlands län / Sollefteå kommun.

Följande vatten finns tillgängliga inom fiskevårdsområdet:
Ångermanälven i och nedströms Sollefteå, Lilla Abborrsjön, Stora Abborrsjön, Mjövattnet, Stor Aspsjön, Västra Spannsjön. OBS. INTE NIPSTADSFISKET!!! Där bokar ni via hemsidan eller Allsport.

Sjöfisket .
Inom Sollefteå FVOF har du tillgång till ett flertal sjöar för att bedriva ditt fiske i.
Många av sjöarna är lättillgänglig direkt från bilväg men det finns även de som kräver en promenad på en eller flera kilometer för den som vill fiska lite mer ”ostört”. Fisket på våra sjöar kan bedrivas både sommar som vinter och det sker fiskutsättning inför varje säsong med jämna mellanrum.

Älvfisket från land
Ångermanälven bjuder in till ett verkligt kanonfiske även i fiskevårdsområdets nedre delar. Det finns chans till lax, havsöring harr, abborre, gädda mm…

Om du är ute efter harr så rekommenderar vi att du tar dig ut på Hågestaön, tar vänster efter hängbron och ställer dig på ö-spetsen mot Sollefteå Camping.
Där finns både kastutrymme för flugspöet samt chans till hugg.
Är du ute efter lax eller havsöring så rekommenderar vi stranden nedanför parkbäckens utlopp ner mot hängbron ut till Hågestaön samt hela södra stranden på Hågestaön.

Älvfisket från båt
Harrfisket kan vara fantastiskt om du tar dig med båt till de olika grunda partier som finns nerströms älven. Har du tur så träffar du på de större harrarna som väger över kilot medans den vanliga storleken är mellan 2-5 hg. Fin matfisk alltså.
Ett tips! Harren är en utpräglad färskfisk som inte ska ligga för länge mellan fångst och tillagning så lämna fångsthinken hemma och ta bara rätt på de du kan äta när du kommer hem.

Laxfisket från båt är nog inte så utforskat ännu men varför inte släpa ett blankdrag efter båten och variera hastigheten så vet man ju aldrig vad som händer…

Havsöringsfisket däremot är ett populärt inslag längs hela fiskevårdsområdets älvsträcka och brukar stundom vara en riktig huggsexa!

Vår och höst gäller och ju kallare det är i vattnet desto djupa bör du fiska.
Beten som wobbler och tubfluga brukar ge fångst.

 Inom området finns ett eller flera tillgänglighetsanpassat fiskevatten. För mer information, se fiskeområdets karta där dessa punkter är utmärkta eller kontakta Sollefteå FVO.
 I området finns ett eller flera "put-and-take"-fiskevatten med inplanterad ädelfisk.
 Fritt fiske för barn och ungdomar till och med en ålder av 16 år.
 Fiskekort krävs ej för ungdomar upp till 16 år i områdets vatten. I vatten som håller röding/öring/regnbåge gäller regeln att endast tre (3) fiskar/dygn får tas upp oavsett vilket fiskekort fiskaren har, (gäller även barn under 16 år, de får ta 3 fiskar/
 

Sollefteå FVO

Här hittar du laxfiske i världsklass mitt i stan.

Harr, lax och havsöringsfiske längs Ångermanälven. Sommar och vinterfiske efter regnbåge, röding och öring i ett flertal sjöar. Gädd- och gösfiske i sjöar med tillgång till båtramp.

Organisationsnummer: 888800-2907

Kundnummer: 546, Område: 506.

Kontaktpersoner

Gunder Liden
0706 - 39 03 16
  
  

Filer för nedladdning


Sjofisket_samt_Angermanalven_i_och_nedstroms_Solleftea.pdf

Fiskeområden i närheten av Sollefteå FVO

Trästatjärn
Faxälven, Nordsjösjön, Nässjön mfl
Resele FVOF
Graningesjön, Grössjön, Stor-Häggsjön Lövsjön och Höån.
Björkån, Björksjön, Rävsjön mfl

Anslutna fiskeområden i Västernorrlands län
 Din varukorg är tom.