Skärsboda FVO

 

Skärvingen

  Jönköpings län / Nässjö Kommun.
 Här säljer vi ej fiskekort än!
iFiske säljer tyvärr inte fiskekort för denna organisation, utan här hittar du bara information om detta fiskevatten. Vi hoppas självklart på att i en framtid även kunna erbjuda fiskekort i Skärsboda FVO. Vill du hjälpa oss? Ta gärna kontakt med Skärsboda FVO och säg att du vill att de säljer sina fiskekort även via oss på iFiske.
Skärsboda fiskevårdsområde upplåter fiske i Skärvingen - en liten karg klarvattensjö med största djup strax över 20 meter, belägen nordost om Nömmen. Stränderna domineras av klippor och sten och det förekommer i princip ingen vass eller näckrosor. Ett tusenbrödrabestånd av abborre dominerar i sjön. Men för den som ger Skärvingen chansen och lägger lite tid i sjön finns helt klart möjlighet att fånga större exemplar, då abborrar över 1,5 kilo förekommit bland fångsterna i sjön. Fiskar av den storleken är dock fåtaliga och svårfångade.
Gäddbeståndet är inte speciellt talrikt men fiskarna håller en fin medelstorlek på runt 2 kilo. Övriga arter i sjön är mört, siklöja, men det förekommer även sparsamt med lake och sutare. Vid fiske i sjön är det ingen ovanlighet att man får se fåglar som storlom, storskrak och om man har tur även någon fiskgjuse. Skärvingen har två öar och relativt mycket av sjöns stränder är bebyggda med sommarstugor. Spinnfiske och mete är dominerande metoder bland de sportfiskare som söker sig till sjön.

 

Org ID: 254, Area 215

Skärsboda FVO

Båtuthyrning och båtramp
Båtar med motorer finns att hyra - kontakta Christer Währborg, se återförsäljare. Även båtramp finns, kontakta Christer Währborg eller Marga Svensson.

Boendemöjligheter
Rödjenäs gård, 574 95 Björköby, 0380-91120, www.rodjenas.com
Christer Währborg, Hansarpsvägen 6, 571 93 Nässjö, 0380-91044, wahrborg@telia.com  

Filer för nedladdning


skarvingen.pdf

Fiskeområden i närheten av Skärsboda FVO

Nömmen
Södra Wixen
Gisshultasjön
Norra Vixen
Lillnömmen

Anslutna fiskeområden i Jönköpings län
 Din varukorg är tom.

http://reservdelar24.se