Storesjöns FVO

 

Storesjön

  Jönköpings län / Nässjö Kommun.
 Här säljer vi ej fiskekort än!
iFiske säljer tyvärr inte fiskekort för denna organisation, utan här hittar du bara information om detta fiskevatten. Vi hoppas självklart på att i en framtid även kunna erbjuda fiskekort i Storesjöns FVO. Vill du hjälpa oss? Ta gärna kontakt med Storesjöns FVO och säg att du vill att de säljer sina fiskekort även via oss på iFiske.
Gäddfisket i Storesjön är mycket bra och det är ganska lätt att fånga större gäddor. Den största kända gäddan från sjön vägde hela 15 kilo! Sommaren 2009 lyckades en sportfiskare med bedriften att fånga två gäddor på vardera 11 kilo. I sjön finns även ett bra bestånd av abborre med gott om fiskar runt kilot. Vid rätt väderlek kan det nappa mycket bra.
Det finns även ganska gott om signalkräfta, men fisket efter denna är förbehållet fiskerättsägarna. Sjön hyser ett svagt bestånd av öring. Den vanligaste fiskemetoden i sjön är trolling och pimpel, men även mete, spinnfiske och angel/ismete funkar fint. Det finns möjlighet att fiska från såväl båt som från land.

Storesjön ingår i Emåns vattensystem och är belägen ca 1 km norr om Bodafors samhälle. Storesjön, som ligger högst uppe i vattensystemet, är en ganska näringsfattig sjö med en areal på 523 hektar och ett största djup på 14,5 m. Stränderna är mestadels flacka och steniga med glesa vassar av sjösäv och bladvass. Storesjön är ytvattentäkt för Bodafors samhälle. Bland häckande sjöfågel märks bl.a. storlom och fiskgjuse.

 

Org ID: 255, Area 216

Storesjöns FVO

För hyra av båt och nyttjande av båtramp kontakta Åke Andersson, Kyrkogatan 11, 571 61 Bodafors, 0380-370646.Hyra av boende
Man kan hyra sommarstugor som bokas via Internet. Kontaktperson är Lars Ekenstjerna, Hagtornsgatan 4A, 571 39 Nässjö, 070-5511437.Övriga faciliteter
I anslutning till sjön finns parkeringsplats, campingplats, grillplats och soptunnor. För ytterligare information, se kartan.  

Filer för nedladdning


Storesjn074729.pdf

Fiskeområden i närheten av Storesjöns FVO

Spexhultasjön
Norra Sandsjöns FVO
Ingsbergssjön, Handskerydssjön, Runnerydssjön
Gisshultasjön
Vallsjön

Anslutna fiskeområden i Jönköpings län
 Din varukorg är tom.

http://reservdelar24.se