Transjön-Svansjöns FVOF

  • Transjön
  • Transjön
 

Transjön, Svansjön m fl vatten

  Kronobergs län / Ljungby kommun.

Transjön-Svansjöns fiskevårdsområde är beläget i gränstrakterna mellan Småland och Halland.

Från både Halmstad och Ljungby är det endast en halvtimmes bilresa för att nå sjöarna. I fiskevattnen finns det gott om abborre, gädda och mört. Man kan även få sutare och brax på kroken.

Landskapet domineras av äldre granskog med flera mindre insjöar inom en fem kilometers radie. Via sjöarna startar tilloppet till Fylleån som, vid den halländska kusten, rinner ut i Kattegatt. Fiskevårdsområdet ingår i Fylleåns vattenråd.

I de största sjöarna Transjön och Stora Svansjön finns möjlighet att lägga i egen båt och det finns även möjligheter till fiske från brygga eller från land. Vid lågt vattenstånd kan det, i några av sjöarna, vara olämpligt att använda båtmotor på grund av stenar precis under vattenlinjen.

 Fritt fiske för barn och ungdomar till och med en ålder av 16 år.

Fiskarter


Abborre


Rikligt

Gädda


Rikligt

Mört


Rikligt

Braxen


Lite

Sutare


Lite

Karp


Sällsynt
 

Transjön-Svansjöns FVOF

Transjön m.fl sjöars fiskevårdsförening har anor redan från tidigt 1940-tal. 1988 ombildades föreningen till Transjön- Svansjöns fiskevårdsområdesförening med de ingående sjöarna Transjön, Stora Svansjön, Lilla Svansjön, Strutssjön, Åkersjön, Lillasjön, Hallasjön och Sutaresjön.

Föreningens syfte är att förvalta fisket i de sjöar som omfattas samt att upplåta och tillgängliggöra fisket för allmänheten. Fiskevårdsområdets intäkter används för att främja fiske- och vattenvård inom området.

Organisationsnummer: 802426-9873

Kundnummer: 3051, Område: 3055.

Kontaktpersoner

Bengt Almryd

070 - 631 23 49


  

Filer för nedladdning


Invasiva arter information

Fiskeområden i närheten av Transjön-Svansjöns FVOF

Kvarnsjön-Fullhövden
Lidhults Södra
Yasjön, Nejsjön, Åbrunnen
Torserydssjön
Krokån

Anslutna fiskeområden i Kronobergs län
 Din varukorg är tom.