Umeå Kommun

 
  Västerbottens län / Umeå kommun.

Välkommen till Umeå kommuns portalsida!

Här kan du se alla fiskeområden som vi känner till i Umeå kommun med omnejd. Klicka på fliken Karta för att se alla fiskeområden.

Här kan du också lösa fiskekort till kommunens egna fiskevatten: Nydalasjön, Sofiehemsdammen och Umeå stadsfiskeområde – del av Umeälven. Klicka på fliken Fiskekort för att lösa ditt kort. Kommunens fiskevatten är markerade med rosa/lila färg i kartan.

För att läsa mer om övriga fiskeområden och köpa fiskekort måste du gå till respektive fiskeområdes egen sida här på Ifiske, på laxportalen.se eller annan hemsida. Du hittar till respektive fiskeområdes hemsida genom att klicka på fiskeområdet i den digitala kartan under fliken karta. En del fiskeområden säljer inte digitala fiskekort, till exempel Blåknuten SPK – Mjösjön och Botsmark SPK – Hedtjärn. En del områden upplåter fisket gratis utan fiskekort, däribland Mickelträsk FVOF och Överboda FVOF. Gränser för alla fiskeområden inom Umeå Kommun och mer information hittar du i den digitala kartan.

 Fritt fiske för barn och ungdomar till och med en ålder av 12 år.
 Får fiska på annans fiskekort (men personen behöver ej vara med)
 För barn till och med 12 år ska målsman/vuxen lösa ett fiskekort i sitt namn. Barn ska ta del av och följa reglerna för fisket. Lämpligtvis fiskar yngre barn i sällskap av målsman/vuxen. Barn och unga från och med 13 år ska lösa ett eget digitalt fiskekort

Fiskarter


Abborre


Normalt

Gädda


Normalt

Harr


Normalt

Mört


Normalt

Id


Normalt

Nors


Normalt

Lax


Lite

Sik


Lite

Öring


Sällsynt

Regnbåge


Sällsynt
 

Umeå Kommun

Umeå Kommun förvaltar fisket i Nydalasjön, fisket i Sofiehemsdammen tillsammans med föreningen Umeå Karpfiskeförening samt fisket i en del av Umeälven tillsammans med Degernäs samfällighetsförening Västertegs, Östertegs och Öns samfällighetsförening. Umeå Kommuns egna fiskevatten ser du markerade med rosa/lila färg i kartan. Fiskekort till Umeå Kommuns egna fiskevatten löser du på denna sida under fliken fiskekort. 

Organisationsnummer: 212000-2627

Kundnummer: 3453, Område: 3514.

Kontaktpersoner

Erik Spade
Fiskekonsulent
090-16 16 49  

Fiskeområden i närheten av Umeå Kommun

Tvärån
Umeälvens Nedre Fiskeområde
Röbäcks Sff
Hissjöns FVO
Umeälvens Forsfiskeområde

Anslutna fiskeområden i Västerbottens län
 Din varukorg är tom.