Uvasjöns FVOF

 

Uvasjön

  Kronobergs län och Kalmar län / Uppvidinge och Nybro kommun.
Fiskevatten i ett naturskönt område med god tillgång av gädda, gös och abborre. Nyanlaggd båtiläggningsplats finns, se hemsida, uvasjonsfvof.se.

Uvasjön är en vacker 150 ha stor skogssjö belägen vid Fröseke i Uppvidinge kommun, på gränsen mellan Kronoberg och Kalmar län. Till Nybro är avståndet 30 km, till Växjö 80 km, till Oskarshamn 75 km och till Kalmar 55 km. Alsterån rinner genom sjön vilket bidrar till sjöns fina fiske. Alsterån ingår i området med en sträcka om ca 7 km uppströms sjön. I sjön och i ån kan du fiska efter abborre, gädda, gös. Uvasjöns FVOF som förvaltar området och säljer fiskekort har vid flera tillfällen satt ut gös; ett fiske som ännu är outforskat. Stor fisk finns av flera arter, bl.a. har gädda tagits på 12 kg. Välkommen att fiska i Uvasjöns FVOF där man erbjuds spänning, naturupplevelser och avkoppling. Fisket passar alla kategorier. 
FISKEVATTEN och FISKARTER 
Uvasjön är en lättillgänglig fiskesjö. I Alsterån, uppströms sjön erbjuds fiske av varierad tillgänglighet. Antalet fiskarter som finns i sjön är 11 st; abborre, gädda, gös, braxen, sutare, mört, gers, benlöja, siklöja, lake och ål. Detta gör Uvasjön till en artrik och varierad fiskesjö. Då sjön innehåller olika fiskarter med varierande storlekar, så passar vattnet många olika fiskare. Turisten, nybörjaren, familjen och specialisten hittar alla givande fiske. 
ÖVRIG INFORMATION 
Stugor för familjer finns att hyra vid sjön via Magnus Gustafsson (ordf.).
I Fröseke finns en fin badplats. I Glasriket finns massor av aktiviteter och sevärdheter, bl.a. vandringsleder, natur och glasbruk. 

 Fritt fiske för barn och ungdomar till och med en ålder av 12 år.
 Endast i sällskap med en målsman/vuxen/person som har giltigt fiskekort (på dennes kvot)

Fiskarter


Abborre


Vanlig

Gädda


Vanlig

Gös


Vanlig

Mört


Vanlig

Braxen


Normalt

Sutare


Sällsynt

Ål


Sällsynt
 

Uvasjöns FVOF

Fiskeförening som vill öka,stärka och utveckla fisketurismen inom fvo. Dessutom vill föreningen bedriva ett aktivt och lokalt anpassat fiskevårdarbete samt främja ett ökat, rationellt och uthålligt nyttjande av
fiskevattenresurserna.

Organisationsnummer: 802426-9949

Kundnummer: 282, Område: 243.

Kontaktpersoner

Magnus Gustafsson 0706 - 56 40 15
Jan Karlsson 0723 - 94 24 44
  
  

Filer för nedladdning


Fiskeområden i närheten av Uvasjöns FVOF

Boasjö
Badebodaån, Boasjön, Öasjön, Kvarnsjön m.fl. sjöar
Tämmens FVOF
Abodaortens FVOF
Alsterån-Lillån FVOF

Anslutna fiskeområden i Kronobergs län

Anslutna fiskeområden i Kalmar län
 Din varukorg är tom.