Vaxsjöns FVOF

 

Vaxsjön

  Skåne län / Höör Kommun.

Hjärtligt välkommen till Vaxsjöns fiskevårdsområde!

Vaxsjön är en liten, idyllisk sjö på 17 hektar. Den ligger mellan Frostavallen och Skånes Djurpark i Höörs kommun och ingår i Rönne ås huvudavrinningsområde. Sjön är omgiven av skog och hagmark. Det finns t ex abborre, gös och gädda att fiska i sjön.

Det finns gott om fiskeplatser med eller utan bryggor längs sjön samt en promenadslinga runt sjön så det är tillgänglighetsanpassat hela vägen runt sjön. Badplatser vid Vaxsjön ligger vackert och har mycket att erbjuda men även grillplatser, toaletter, soptunnor samt fiskebryggor.

Vi erbjuder olika varianter av fiskekort och har även uthyrning av båtar. Fiskevårdsföreningen erbjuder två mindre aluminiumbåtar för uthyrning. De kostar 150 kr/dag och båt. Det finns även en större båt (lämplig för en hel familj) att hyra för 200 kr/dag. Dessa hyrs ut och kan bokas via Preem i Höör: 0413 - 210 47.

Hitta hit:
Vaxsjön ligger ca 5 km från stationen i Höör. Det går bussar hit flera gånger om dagen från stationen och tar 6 min. Vill man köra bil går det också bra, kommer man från Frostavallsvägen (väg 13) i Höör så svänger man upp till höger vid skylten Frostavallen. Det går även att köra vägen förbi Skånes Djurpark och sedan köra vidare ca 5 km så kommer man fram till Frostavallen och Vaxsjön. 

 

 I området finns tillgänglighetsanpassat fiskevatten. För mer information, kontakta Vaxsjöns FVOF.
 Fritt fiske för barn och ungdomar till och med en ålder av 12 år. (Speciella regler eller undantag kan förekomma, Läs mer...)

 

Org ID: 843, Area 803

Vaxsjöns FVOF

Fisket förvaltas av Vaxsjöns fiskevårdsområdesförening. Vår förening bedriver ett aktivt arbete med lokal fiskevård, samt med att förbättra servicen och tillgängligheten för dig som gästar vårt fiskevatten.

Under verksamhetsåret 2019 har styrelsen planerat att öka tillgängligheten runt sjön ytterligare, bl a kommer bryggor att renoveras och byggas ut. 

Tidigare har inplanteringar av gös gjorts och med ett gott resultat.


Kontaktpersoner

Torsten Jönsson:
076 - 103 66 34

 

   
  

Fiskeområden i närheten av Vaxsjöns FVOF

Ringsjön
Finjasjön
Rönneå inom Klippans kommun
Bälingesjön
Almaån (Övre)

Anslutna fiskeområden i Skåne län
 Din varukorg är tom.

http://reservdelar24.se