Gingri-ön FVO

 

Viskan (Gingri-Ön)

  Västra Götalands län / Borås Kommun.

Gingri- Öns fiskevårdsområde ligger ca 1,5 mil norr om Borås från Marsjöns utlopp till landsvägsbron i Gingri. Viskan ringlar sig fram genom riksintressant miljö. Viskan rinner både genom lugnt och strömmande vatten. Det är otroligt vacker ut efter ån där man kan smyga fram för att försöka lura stor gäddan eller den vaksamma Öringen. Ingelabäcken och Fölabäcken ingår också i fiskevårdsområdet (Se karta).

Nedskräpning ut med ån är totalt förbjuden. På grund av nedskräpning ut med ån och vandalisering av grillplatser så är vissa områden avstängda tillsvidare. Se skyltning ut med ån.

Tänk på att fiskekortsinnehavaren har skyldighet att informera sig om gällande bestämmelser och regler. Överträdelser av dessa medför att rätten till fiske omedelbart förverkas. Ha alltid fiskekort eller bevis tillgängligt för uppvisning till uppsyningsmännen. Bestämmelser och regler finns på informationstavlor ut med ån. Fiskevårdsområdet ingår även i Borås stads kommunfiskekort. Hoppas ni får en fin naturupplevelse och att fisken är på hugget!!

 Fritt fiske för barn och ungdomar till och med en ålder av 14 år. (Speciella regler eller undantag kan förekomma, Läs mer...)

Fiskarter


Gädda

Rikligt

Mört

Rikligt

Braxen

Rikligt

Björkna

Rikligt

Abborre

Normalt

Sarv

Normalt

Sutare

Normalt

Öring

Lite

Lake

Lite

Ål

Lite
 

Gingri-ön FVO

Gingri-Öns fiskevårdsområde förvaltar ett område ca 1,5 mil norr om Borås från Marsjöns utlopp till landsvägsbron i Gingri. Fiskevårdsområdet ingår även i Borås stads kommunfiskekort.

Kundnummer: 191, Område: 150.

Kontaktpersoner

Niklas Rydin:
073 - 06 67 270

Åke Jansson:
070 - 54 24 865

Lars Johansson:
070 - 49 66 606  
  

Filer för nedladdning


gingri2.pdf

Fiskeområden i närheten av Gingri-ön FVO

Varnum, Marsjöarna
Stora och Lilla Dalsjön
Öresjö (Munkån, Svensån, Viskan)
Ärtingen
Boråssjöarna

Anslutna fiskeområden i Västra Götalands län
 Din varukorg är tom.