Yttre Lemesjöns FVO

  • Långtjärn
  • Sönnersttjärn
  • Storgrubbtjärn (Storkvarnsten)
 

Yttre Lemesjön, Sönnerstjärn, Långtjärn m fl vatten

  Västernorrlands län / Örnsköldsvik Kommun.

Välkommen till Yttre Lemesjöns Fiskevårdområde.

Sönnerstjärn med öring och regnbåge, är ett lätt tillgängligt fiskevatten nära landsväg med stor parkering, brygga, torrtoalett och 2 vindskydd med eldringar.

Normalt 1:a lördagen i juni har vi premiär i Sönnerstjärn med 200 – 250 kg inplanterad regnbåge och därefter förlängd premiär 3 veckor framåt. Vi försöker också under sommaren att, beroende på tillgång, sätta in öring i våra tjärnar. Alternativt sker en inplantering av röding sent på hösten.

Mittitjärn och Nördestjärn med öring ligger i rad efter utflödet från Sönnersttjärn, nära till landsväg.

Långtjärn med öring och röding är normalt tillgänglig via en skogsbilväg, med parkering vid tjärnen, brygga, vindskydd och eldring. Observera att vägen är privat och nyttjandet av vägen sker på egen risk. Under 2019 och 2020 pågår också byggandet av en vindkraftspark på Brattmyrliden. Byggarna utnyttjar samma vägnät och har förtur. Därför är, under perioder, vägen stängd för utomstående på grund av pågående sprängningar och deras transporter.

Vid infarten finns en anslagstavla, som visar om vägen är öppen eller ej och en postlåda med information om vad som gäller i området. Om vägen är öppen för fiskare markeras det med ett YES med grön text, nedanför en text med Fishing inside the windfarm/ Fiske inne i vindkraftsparken. För att framföra bil inom vindkraftsparken så ska man använda varningsblinkers.  Om vägen är avstängd för fiskare markeras det med ett NO med röd text, nedanför en text med Fishing inside the windfarm/Fiske inne i vindkraftsparken. OBS! Det är endast vägen till Långtjärn som får användas, övriga delar av vägnätet på Brattmyrliden är stängt för fiskare. Under vintern brukar bygdegårdsföreningen, som disponerar en timmerstuga vid tjärnen, anordna en populär ärtsoppeträff för skoteråkare.

Stor-Grubbtjärn även kallad Storkvarnsten med öring och röding är endast tillgänglig till fots, endera från Långtjärn ca 700 m eller från parkering vid Sönnersttjärn ca 2 km.

Lidtjärn med röding ligger tillsammans med Stortjärn nordväst om Yttre Lemesjön och har ett gångavstånd från landsväg på ca 1 km, via traktorväg och stig mot tjärn. Vindskydd och eldring finns i anslutning till stigen.

Stortjärn med öring och abborre har ett ännu längre gångavstånd, ca 1,8 km, om man följer samma traktorväg som till Lidtjärn. Dock är det bara 800 m fågelvägen mellan tjärn och landsväg. Vindskydd och eldring finns i södra delen av tjärnen.

Yttre Lemesjön är en stor sjö på ca 6 km2 med abborre, sik och gädda. I sjön är det tillåtet med fiske från båt.

 Inom området finns ett eller flera tillgänglighetsanpassat fiskevatten. För mer information, se fiskeområdets karta där dessa punkter är utmärkta eller kontakta Yttre Lemesjöns FVO.
 I området finns ett eller flera "put-and-take"-fiskevatten med inplanterad ädelfisk.
 Fritt fiske för barn och ungdomar till och med en ålder av 15 år. (Speciella regler eller undantag kan förekomma, Läs mer...)

Fiskarter


Öring

Vanlig

Tjärnarna

Regnbåge

Vanlig

Sönnersttjärn

Abborre

Normalt

Yttre Lemesjön

Gädda

Normalt

Yttre Lemesjön

Röding

Normalt

Storkvarnsten, Långtjärn, Lidtjärn

Sik

Normalt

Yttre Lemesjön

Mört

Lite

Yttre Lemesjön

Nors

Lite

Yttre Lemesjön

Lake

Lite

Yttre Lemesjön

Siklöja

Lite

Yttre Lemesjön

Gärs

Sällsynt

Yttre Lemesjön
 

Yttre Lemesjöns FVO

Yttre Lemesjöns FVO bildades 1986 och har sedan dess regelbundet planterat in fisk i våra tjärnar, byggt och underhållit vindskydd och bryggor.

Vårt syfte är att erbjuda intressanta fiskevatten med god tillgång på fisk för våra medlemmar och externa besökare. Våra medlemmar är alla fastighetsägare runt Yttre Lemesjön.

Fiskekort via iFiske gäller endast för icke medlemmar. Fiskekort till medlemmar och premiär-fiskekort säljes lokalt.

Förlängd premiär-fiskekort säljes både lokalt och via IFiske.

Kundnummer: 1147, Område: 1108.

Kontaktpersoner

Ronald Andersson:


  

Fiskeområden i närheten av Yttre Lemesjöns FVO

Landsjösjön, Getingstasjön m fl vatten
Västansjö, Lilltjärn, Storarmsjö, Lillarmsjö mfl
Storsjön, Svartsjön, Metartjärn mfl
Gideälven (Mellan Björna KV till Gammelby KV)
Moälven, Själevadsfjärden, Veckefjärden, Happstafjärden.

Anslutna fiskeområden i Västernorrlands län
 Din varukorg är tom.