Markaryds Kommun

Lägerplatser Lagaleden (Markaryd)

Teckenförklaring för kartan
  Kronobergs län / Markaryd kommun.

 Kartpunkter

 Kanotuthyrare Smalland Canoes

Uthyrare av kanoter för kanotturer från sjön Bolmen vid hamnen/campingen i sydost via Bolmåen och Lagan ända till Lagaens Mynning i Laholmbukten/Kattegatt SMALLLANDCANOES@GMAIL.COM

 Kvarnaholm (iläggning)

 Majenfors (iläggning)

 Traryds Kraftverk (iläggning)

 Ängabäck (iläggning)

 Ängaltet (iläggning)

 Örnafälla (iläggning)

 Kvarnaholm (upptagning)

 Majenfors (upptagning)

 Traryds Kraftverk (upptagning)

 Ängabäck (upptagning)

 Ängaltet (Upptagning)

 Örnafälla (upptagning)

 Kvarnaholm (Strömsnäsbruk)

Precis efter Kvarnaholmskraftverk finner du denna lägerplats. Här finner du ett stort vindskydd för minst 8 personer. Toalett finns i närheten i backen vid kraftverket. Grillplats och rogivande lägerplats för dig och din grupp.

 Majenfors

En rastplats med grillplats och toa vagn. Gräsytor för att sova under bar himmel eller slå upp sitt tält. Yxa och såg finns.

 Ängabäck

Intill kraftverket finns möjligheter att slå upp tält eller sova under bar himmel. Grill , toa möjlighet finns på platsen.

 Ängaltet (Timsfors)

 Örnafälla

En vacker lägerplats som har det man söker när man varit ute en heldag i kanot. Allvädershörna. Grillplats, toa vagn finns i vid platsen. Om du är sugen att ta en lättare promenad så ligger Örnafälla rundan inom räckhåll. Längd: 2,1 km Upplevelser: Lagan, ängsmark Tillgänglighet: Leden går mestadels på breda skogsstigar och gräsbeklädda stigar. Örnafällarundan är en trevlig runda på 2,1 km med flera sittplatser utplacerade längs vägen. Den breda stigen är en av få platser inom kommunen där besökare kommer nära Lagan till fots. Den största delen av rundan går jämsides med Lagans lugna vatten där grönskan ramar in upplevelsen. Ett extra plus är det trim-bingo som erbjuds längs rundans hela sträckning. Rundan är markerad och lättillgänglig för alla målgrupper. Markunderlaget är gräs och grus.

Fiskeområden i närheten av Markaryds Kommun

Lagan, Lokasjön, Getesjön m fl vatten
Vänneån, Grysshultasjön, Vännesjön och Ljungsjön
Vittsjö Nya FVOF
Hammarsjön, Lagaån
Sunnedamm
Vesljungasjön
Värsjön

Anslutna fiskeområden i Kronobergs län
 OBS - Områden som anges på iFiske är ungefärliga uppskattningar av hur verkligheten ser ut. För exakta kartor och gränser, kontakta närmaste länsstyrelse eller fiskvårdsföreningen direkt.
 Din varukorg är tom.