Gällivare FVO

 

Nuolajärvi

  Norrbottens län / Gällivare Kommun.

Nuolajärvi
Nuolajärvi ligger lättillgängligt till inom Gällivare tätort. Utsättning av regnbågsöring sker i juni varje år med fiskepremiär på midsommarafton. Förutom regnbågar finns även öring och abborre i sjön. Det få vet är att det även finns ruda i sjön och vid elimineringsfiske av abborre har man fått rudor på ända upp till 2,8 kg i mjärde.

Det finns gott om bryggor, eldstäder och spångar runt sjön. Några av bryggorna är även handikappanpassade. Observera att det är ett särskilt fiskekort som gäller för fiske i Nuolajärvi.

 Inom området finns ett eller flera tillgänglighetsanpassat fiskevatten. För mer information, se fiskeområdets karta där dessa punkter är utmärkta eller kontakta Gällivare FVO.
 I området finns ett eller flera "put-and-take"-fiskevatten med inplanterad ädelfisk.
 Fritt fiske för barn och ungdomar till och med en ålder av 10 år. (Speciella regler eller undantag kan förekomma, Läs mer...)

 

Gällivare FVO

Gällivare fiskevårdsområde är en förening som består av markägare i Gällivare kommun som gått samman och ger möjlighet för allmänheten att fiska i markägarnas sjöar och vattendrag.

Gällivare fiskevårdsområdes fiskekort omfattar sportfiske i många av vattendragen som ligger i närheten av Gällivare tätort. 

Kundnummer: 1107, Område: 1068.

Kontaktpersoner

Jim Apelqvist:
070 - 687 36 79  

Fiskeområden i närheten av Gällivare FVO

Harrträsk, Vassaraälven, Sikträsk m fl vatten
Stor-Saiti, Lill-Saiti och Banansjön
Soutujärvi
Ängesån, Puorojärvi & Karrajärvi
Renoträsket

Anslutna fiskeområden i Norrbottens län
 Din varukorg är tom.