Gällivare FVO

 

Nuolajärvi

  Norrbottens län / Gällivare Kommun.

Nuolajärvi
Nuolajärvi ligger lättillgängligt till inom Gällivare tätort. Utsättning av regnbågsöring sker i juni varje år med fiskepremiär på midsommarafton. Förutom regnbågar finns även öring och abborre i sjön. Det få vet är att det även finns ruda i sjön och vid elimineringsfiske av abborre har man fått rudor på ända upp till 2,8 kg i mjärde.

Det finns gott om bryggor, eldstäder och spångar runt sjön. Några av bryggorna är även handikappanpassade. Observera att det är ett särskilt fiskekort som gäller för fiske i Nuolajärvi.

 I området finns tillgänglighetsanpassat fiskevatten. För mer information, se fiskeområdets karta där dessa punkter är utmärkta eller kontakta Gällivare FVO.
 I området finns ett eller flera "put-and-take"-fiskevatten med inplanterad ädelfisk.
 Fritt fiske för barn och ungdomar till och med en ålder av 10 år. (Speciella regler eller undantag kan förekomma, Läs mer...)

 

Org ID: 1107, Area 1068

Gällivare FVO

Gällivare fiskevårdsområde är en förening som består av markägare i Gällivare kommun som gått samman och ger möjlighet för allmänheten att fiska i markägarnas sjöar och vattendrag.

Gällivare fiskevårdsområdes fiskekort omfattar sportfiske i många av vattendragen som ligger i närheten av Gällivare tätort. 


Kontaktpersoner

Jim Apelqvist:
070 - 687 36 79  

Fiskeområden i närheten av Gällivare FVO

Harrträsk, Vassaraälven, Sikträsk m fl vatten
Stor-Saiti, Lill-Saiti och Banansjön
Soutujärvi
Ängesån, Puorojärvi & Karrajärvi
Renoträsket

Anslutna fiskeområden i Norrbottens län
 Din varukorg är tom.

http://reservdelar24.se