Österåkers Sportfiskeklubb

 

Österåkers SFK Medlemsskap

  Stockholms län / Österåker kommun.

Vill du bli medlem i Österåkers sportfiske klubb? Österåkers Sportfiskeklubb startade sin verksamhet den 25 juni 1943 då under namnet Österskärs fiskeklubb. Vi är en av landets större fiskeklubbar/föreningar med nästan 600 medlemmar. Sportfiskeklubben förvaltar samt har tillsynen av kommunens fiskevatten men även av andra arrenderade vattenområden.
ÖSFK är anslutet till "Sportfiskarnas Region mitt Stockholm". Denna organisationer tillvaratar våra medlemmars intressen och önskemål i fiskefrågor gentemot myndigheterna. ÖSFK är medlem i Miljö- och Klimatrådet (MKR) och Idrotts- och Friluftsalliansen (IFA) i Österåkers kommun och värnar om fiskens habitat och ett hållbart givande fritidsfiske i kommunen.Som medlem i fiskeklubben kan du förutom att fiska med handredskap (fiskespön som ingår i det fria handredskapfisket) fiska med långrev, nät och angeldon till husbehov, samt ro drag eller trollingfiska med max fyra spön med hjälp av elmotor, inom klubbens vattenområden i skärgården. Det finns 12 stycken roddbåtar, fördelade på olika vattenområden, som medlemmarna kan låna gratis.Som medlem i ÖSFK kan du gå med i vår grupp på Facebook för att hålla dig uppdaterad om klubbens aktiviteter.

Fiskekort till Drängsjön

Fiskekort till Åkers Kanal, Trastsjön, Södersjön

 

Österåkers Sportfiskeklubb

Logo Österåkers Sportfiskeklubb

Österåkers Sportfiskeklubb startade sin verksamhet 1943 och är idag en av landets större fiskeklubbar/föreningar med nästan 600 medlemmar.

Sportfiskeklubben förvaltar samt har tillsynen av Österåkers kommuns fiskevatten men även av andra arrenderade vattenområden. Vattnen omfattar bl.a. skärgårdsvatten samt Drängsjön, Trastsjön, Södersjön och nedre delen av Åkers kanal. I Drängsjön bedrivs put&take-fiske efter ädelfisk.

Klubben bedriver fiskevård och fisketillsynsverksamhet i de förvaltade vattnen.

Vi är även godkända av Länstyrelsen i Stockholms län sedan 1996 att bedriva fisketillsynskurser.

Organisationsnummer: 816400-1623

Kundnummer: 1011, Område: 994.

Kontaktpersoner

Joakim Jonsson
073 - 506 50 30

Jan Höglund
070 - 540 68 19
  
  

Filer för nedladdning


Invasiva arter information

Fiskeområden i närheten av Österåkers Sportfiskeklubb

Åkers Kanal, Trastsjön, Södersjön
Drängsjön
Garnsvikens fvof
Ytterby 4: (Ytterby Fiskevårdsförening i Vaxholms Kommun)
Vaxholms Fiskevårdsområdesförening samt Träsksjön

Anslutna fiskeområden i Stockholms län
 Din varukorg är tom.