Sportfiskarna Trollhättan/Vänersborg

  • Vargön/Bruket
 

Norra Göta älv

  Västra Götalands län / Trollhättan och Vänersborg kommun.

Göta älv - Sveriges största älv - var en gång vida berömd för vild natur, dramatiska fall och forsar, samt inte minst för gigantiska laxar och storöringar. 

Den norra älvdelen sträcker sig från Vargöns kraftstation i norr, till Strömkarlsbron-Malgöbron-Klaffbron i Trollhättan i söder.

I själva älvfåran inriktas fisket huvudsakligen efter grov gädda, abborre och gös, samt efter storvuxen insjööring. Den förstnämnda trion återfinns framförallt längs de lugnflytande partierna, medan öringen koncentreras till strömmarna i Vargön, Stallbacka och Trollhättan.

Längs hela sträckan förekommer även ål och lake. I de breda vegitationsbältena vid Karlsberg frodas stora mängder karpfiskar, till glädje för metaren!

Till den norra delen räknas också Karls grav mellan Gropbron i Vänersborg och Brinkebergs kulle. En ca 5 km lång kanal som utnyttjas speciellt vid tävlingsmete.

 Fritt fiske för barn och ungdomar till och med en ålder av 15 år.
 Endast i sällskap med en målsman/vuxen/person som har giltigt fiskekort (på dennes kvot)
 

Sportfiskarna Trollhättan/Vänersborg

Sportfiskarna Trollhättan – Vänersborg, förkortas STV och har sitt säte i Trollhättans och Vänersborgs kommuner. Föreningen är ansluten till Sveriges Sportfiske- & Fiskevårdsförbund.

Föreningen har till uppgift att bevaka och tillvarata sportfiske- och fiskevårdsintressen inom Trollhättans och Vänersborgs kommuner med omnejd.

Organisationsnummer: 863000-6867

Kundnummer: 69, Område: 1124.

Kontaktpersoner

Timo Granqvist
0733 - 770351  

Fiskeområden i närheten av Sportfiskarna Trollhättan/Vänersborg

Göta älv Trollhättan - Laxsträckan
Hunnebergs
Lillån (Vänersborg)
Hallsjön
Liperedssjöarna

Anslutna fiskeområden i Västra Götalands län
 Din varukorg är tom.