Sportfiskarna Trollhättan/Vänersborg

  • Vargön/Bruket
 

Norra Göta älv

  Västra Götalands län / Trollhättan och Vänersborg Kommun.

Göta älv - Sveriges största älv - var en gång vida berömd för vild natur, dramatiska fall och forsar, samt inte minst för gigantiska laxar och storöringar. 

Den norra älvdelen sträcker sig från Vargöns kraftstation i norr, till Strömkarlsbron-Malgöbron-Klaffbron i Trollhättan i söder.

I själva älvfåran inriktas fisket huvudsakligen efter grov gädda, abborre och gös, samt efter storvuxen insjööring. Den förstnämnda trion återfinns framförallt längs de lugnflytande partierna, medan öringen koncentreras till strömmarna i Vargön, Stallbacka och Trollhättan.

Längs hela sträckan förekommer även ål och lake. I de breda vegitationsbältena vid Karlsberg frodas stora mängder karpfiskar, till glädje för metaren!

Till den norra delen räknas också Karls grav mellan Gropbron i Vänersborg och Brinkebergs kulle. En ca 5 km lång kanal som utnyttjas speciellt vid tävlingsmete.

 Fritt fiske för barn och ungdomar till och med en ålder av 15 år. (Speciella regler eller undantag kan förekomma, Läs mer...)

 

Sportfiskarna Trollhättan/Vänersborg

Sportfiskarna Trollhättan – Vänersborg, förkortas STV och har sitt säte i Trollhättans och Vänersborgs kommuner. Föreningen är ansluten till Sveriges Sportfiske- & Fiskevårdsförbund.

Föreningen har till uppgift att bevaka och tillvarata sportfiske- och fiskevårdsintressen inom Trollhättans och Vänersborgs kommuner med omnejd.

Kundnummer: 69, Område: 1124.

Kontaktpersoner

Timo Granqvist:
0733 - 770351  

Fiskeområden i närheten av Sportfiskarna Trollhättan/Vänersborg

Lillån (Vänersborg)
Göta älv Trollhättan - Laxsträckan
Nossan
Liperedssjöarna
Bodasjön (Prässebo)

Anslutna fiskeområden i Västra Götalands län
 Din varukorg är tom.