Sportfiskarna Trollhättan/Vänersborg

 

Göta älv Trollhättan - Laxsträckan

  Västra Götalands län / Trollhättan kommun.

Sträckan är öppen för fiske från 1/4 till 14/10 (Övrig tid råder fiskeförbud)
Göta älv (Oscarsbron - Hängbron) är ett unikt och lättillgängligt fiskevatten i naturskön miljö nära centrala Trollhättan, nära Strömslund och kraftstationen. Sträckan är ungefär en kilometer lång och här bildar Göta älv naturligt en vacker ravin med strömmande vatten och med Åkerströms naturreservat nedströms.

I vattnet finns också rikligt med regnbåge, gädda, aborre, gös och olika typer av vitfiskar.

Sträckan börjar vid Oscarsbron och går ner till hängbron. Oscarsbron är en av Sveriges mest besökta utsiktsplatser och fylls av turister när vattnet släpps på i den annars torrlagda fallfåran under Fallens dagar.

Laxfisket ligger centralt, bara drygt en kilometer från centrala Trollhättan är det lätt tillgängligt både till fots och med bil. Det finns bra möjligheter till parkering i anslutning till älven.

Fisket bedrivs efter, framförallt lax och öring, under sommarperioden. Laxfisket på nystigen atlantlax börjar ta fart runt midsommar och de vanligaste fiskemetoderna är med spinnfluga, skeddrag och mete med räka eller sill.

Totalt får max två stycken laxar per person och dygn fångas (gäller fiskar som avlivas och behålls). Öring och regnbåge räknas inte in i kvoten. När två laxar fångats och avlivats skall fisket avbrytas. Minimimått för Lax är 45 cm, Öring 45 cm och Gös 45 cm. All fisk som understiger dessa mått ska släppas tillbaka oskadad.. Ålen är fredad i hela området.

Lägsta ålder för att fiska är 16 år. Gäller såväl med som utan målsmans sällskap. Flytväst ska bäras vid all typ av fiske (Enl. regler från Vattenfall).


Fiskarter


Abborre


Rikligt

Gädda


Rikligt

Mört


Vanlig

Lax


Vanlig

Braxen


Vanlig

Gärs


Vanlig

Siklöja


Vanlig

Ruda


Normalt

Id


Normalt

Nors


Normalt

Sarv


Normalt

Gös


Lite

Öring


Lite

Sutare


Lite

Ål


Lite

Färna


Lite

Asp


Lite

Regnbåge


Sällsynt

Sik


Sällsynt
 

Sportfiskarna Trollhättan/Vänersborg

Sportfiskarna Trollhättan – Vänersborg, förkortas STV och har sitt säte i Trollhättans och Vänersborgs kommuner. Föreningen är ansluten till Sveriges Sportfiske- & Fiskevårdsförbund.

Föreningen har till uppgift att bevaka och tillvarata sportfiske- och fiskevårdsintressen inom Trollhättans och Vänersborgs kommuner med omnejd.

Organisationsnummer: 863000-6867

Kundnummer: 69, Område: 30.

Kontaktpersoner

Timo Granqvist
0733 - 77 03 51  

Fiskeområden i närheten av Sportfiskarna Trollhättan/Vänersborg

Norra Göta älv
Liperedssjöarna
Öresjö
Göta älvs Lilla Edet
Vanderydsvattnet Koberg

Anslutna fiskeområden i Västra Götalands län
 Din varukorg är tom.