Varför kan inte vi själva som förening bara direkt ta betalt för fiskekorten via Swish?

Detta är en fråga som dyker upp ibland, och kräver ett utförligt svar. Kortfattat kan man säga att man som förening självklart kan ta betalt på egen hand, men att man missar många viktiga funktioner och fördelar som man får genom iFiskes tjänst. Samtidigt följer man inte de lagar och regler som gäller för försäljning till konsument. Att sälja ett fiskekort är att ingå ett avtal runt de fiskeregler som gäller mellan er som förening och kunden.

På iFiske finns ett sätt att betala med Swish i kassan. Detta erbjuder enkelheten för kunden med Swish, samtidigt som iFiskes system uppfyller kraven på bokföring, redovisning, avtal med kund, verifikationer och kvitton. Med andra ord kan ni få nyttan av Swish via iFiske, utan att bryta mot lagar och regler.

SMS-betalningar är ett mycket uppskattat, smidigt och enkelt sätt att köpa fiskekort på. Betalningen dras på kundens kontantkort eller telefonräkning och fiskekortet levereras nästan omedelbart.

I vissa fall går dock inte betalningarna igenom.  Att stå ute vid stranden, med en irriterad och fiskesugen fisketurist som inte får igenom SMS-beställningen är inte roligt, det förstår vi! Syftet med denna artikel är att kort förklara varför strul ibland uppstår och vad ni som förening kan göra åt det.

 Din varukorg är tom.

http://reservdelar24.se