AB Ericsbergs Säteri

 

Ericbergs säteris vatten

Ericsbergs säteri förvaltar Ramsjön, Blåkulla, Älgsjön, Storsjön, Malmsjön (Ericsbergs del), Stensjön, Nyckelsjön, Lundsbolsjön, Nyköpingsån nedströms bron till Ericberg, Storsjön och Hönstorpasjön.

Vi sätter årligen ut gös i Storsjön och Hönstorpasjön. I övrigt finns det mycket stor abborre i dessa vatten, inte ovanligt med fisk över kilot, ibland uppemot 2 kilo också. Gäddorna här är också fina, kommer ofta upp fisk på 5-8 kg.

Det finns också flera grunda och näringsrika sjöar, där det finns gott om vitfisk. Här växer också gäddorna snabbt både i antal och storlek. Går lite från år till år i de grunda vattnen pga. syrebrist och annat som kan påverka fiskarna.

För dig som är lite extra intresserad så tror vi att det finns gräskarp i ett av våra vatten samt stora rudor i ett annat vatten. Kontakta oss om ni är intresserade av detta.


 

Org ID: 116, Area 80

AB Ericsbergs Säteri

Ericsbergs slott med anor från 1600-talet bjuder på ett stort utbud av aktiviteter.
En slottspark i barockstil, orangeri, guidningar, ridning, jakt och givetvis fiske.

Målet med att sälja fiskekort på Ericsbergs marker är att utveckla fisket i våra sjöar, samt för att få ut fler människor i vår fantastiska miljö. En stor del av intäkterna, kommer att läggas på fiskevård för de olika vattnen.

Vi har som målsättning att bibehålla de stora abborrarna som redan finns i våra vatten, samt försöka öka vikterna på toppfiskarna av andra arter.

Vi sätter årligen ut gös i Storsjön och Hönstorpasjön.


Kontaktpersoner

Tomas Andersson: 
0706 - 18 57 03
tomas@ericsberg.se  

Andra fiskeområden i närheten av AB Ericsbergs Säteri

 • Forssjösjön
 • Jungfrun
 • Aspen
 • Nedre Glottern, Övre Glottern mfl
 • Kolsnaren och Viren

Fiskeområden i Södermanlands län
 Din varukorg är tom.

http://reservdelar24.se