Bengtsforsortens Fiskevårdsklubb

 

Lysetjärn, Stortjärn och Hagtjärn

  Västra Götalands län / Bengtsfors kommun.

Tyvärr kan vi inte erbjuda något fiske under 2023 på grund av att vi ej får tillstånd att sätta ut fisk i våra Put & Take vatten.
Mvh Styrlesen

Bengtsforsortens Fiskevårdsklubb vårdar fisket i tre små "pärlor" i norra delen av Dalsland i Bengtfors kommun. I våra vatten kan du fånga öring, röding och regnbåge. De tre tjärnen erbjuder er ett varierat fiske som passar alla åldrar och utövare. 

Lysetjärn - endast spinn och fluga
Lysetjärn är vackert beläget öster om Bengtsfors mellan sjöarna Lelången och Svärdlången. Du kan nå tjärnet via blå vandringsled från Majbergsdal eller via bilväg. Två km norr om Bengtsfors på väg 172 finns en skylt som visar vägen.

Regnbågen är vanligt förekommande.I tjärnet finns även en mindre mängd öring. I tjärnet finns även en stam av självreproducerande röding. En stig leder runt hela tjärnet så det är enkelt att finna de olika fiskeplatserna.

Vid tjärnets södra ände finns vår klubbstuga som fritt får användas av medlemmar och de som löst dag/veckokort. Det som gäller är att stugan lämnas i det skick som ni önskar finna den.

Stortjärn - spinn, fluga samt mete
Stortjärn är beläget 7 km norr om Bengtsfors vid väg 172 . Det är det första tjärnet på vänster sida av vägen då man man kommer söder ifrån.

Öring inplanterat under många år. Mindre fisk i Stortjärn än i Lysetjärn. Runt tjärnet finns goda möjligheter till fiske både från land och vid vadning, då det är bra bottenförhållanden.

Vid tjärnets västra strand finns ett vindskydd som kan användas vid övernattning och vila.

Hagtjärn - spinn, fluga samt mete
Hagtjärn är en djup sprickdals sjö belägen 2 km nordöst om Bengtsfors. En vägskylt vid väg 172 visar dig rätt väg. Tag av vid skylt Lysetjärn Tjärnet ligger sedan på vänster sida av vägen på väg in mot Lysetjärn.

I tjärnet finns abborre samt ruda. Det är inte ovanligt med abborrar med en fångstvikt på över kilot. Vill du prova på ruda, är majs det säkraste betet.

Tjärnets västra strand är brant så där är det ej barnvänligt.

 I området finns ett eller flera "put-and-take"-fiskevatten med inplanterad ädelfisk.
 I området finns ett eller flera vatten för catch-and-release, dvs fiskarna återutsätts försiktigt efter fångst.

Fiskarter


Abborre


Vanlig

Vanlig i alla tre tjärnen

Regnbåge


Vanlig

Öring


Lite

Bäckröding


Sällsynt
 

Bengtsforsortens Fiskevårdsklubb

 

Bengtsforsortens Fiskevårdsklubb vårdar fisket i tre små "pärlor" i norra delen av Dalsland i Bengtfors kommun. I våra vatten kan du fånga öring, röding och regnbåge. 

Organisationsnummer: 802472-2376

Kundnummer: 286, Område: 247.

Kontaktpersoner

Ulf Godtman
0703 - 30 16 16

Daniel Larsson
0703 - 14  57 56  

Filer för nedladdning


info.pdf

Fiskeområden i närheten av Bengtsforsortens Fiskevårdsklubb

Svärdlång
Bengtsbohöljens FVOF
Bengtsfors Kommunfiskekort
Västra Solsjöns FVO
Östra Solsjöns FVOF

Anslutna fiskeområden i Västra Götalands län
 Din varukorg är tom.