Pressmeddelande 2020-05-15

Sportfisket är en sysselsättning som just nu lockar extra många men det finns en yrkesgrupp som drabbas hårt. I Corona-virusets spår har många landets professionella fiskeguider hamnat i en mycket svår situation.

Jesper Larsson är grundare av företaget Fishingguide in Sweden som är en guidepool för fiskeguider och instruktörer i Sverige. De ekonomiska effekterna av reseförbuden för utländska fisketurister och begränsningar av gruppverksamhet väntas slå hårt mot yrkesgruppen.


– Det är en bransch som är under extrem press just nu och behöver all hjälp den kan få. I samverkan med iFiske gör vi nu en insats för guiderna, som är en del av besöksnäringen, för att de ska få en hjälpande puff i rätt riktning säger Jesper.

iFiske är en av Sveriges i största hemsidor inom sportfiske och en portal där fiskesugna ofta letar efter nya fiskevatten och köper fiskekort digitalt. Samarbetet innebär att alla fiskeguider som är samlade under guidepoolen också syns och marknadsförs på iFiske.

– Digitalisering är en starka trender som stöper om vårt samhälle och i en period av ekonomisk avmattning vill vi på iFiske bidra till att fiskeguiderna får hjälp och en extra möjlighet att synas även via våra tjänster, säger Kjell Ideskär på iFiske.

Med samarbetet hoppas båda företagen att fler svenskar ska hitta till och anlita någon av guiderna i sommar.

- Många guider har specialiserat sig på ett visst område eller en vissa fisketeknik, avslutar Jesper. Tag nu chansen i sommar - åk på “hemester” i vårt underbara land och utveckla dig som sportfiskare eller utforska nya fiskevatten med hjälp av en professionell guide!

Guidesidan hittar ni på: https://www.ifiske.se/index.php/fiskevatten/guides

 Om iFiske och Jighead AB.
Tjänsten iFiske.se drivs av Jighead AB. Det är idag landets ledande och största portal för försäljning av digitala fiskekort och modern förvaltning av fiskeområden. Förutom försäljning av fiskekort till allmänheten finns även omfattande information om alla fiskevatten som ingår. För de organisationer som säljer fiskekort på plattformen erbjuds ett stort utbud av tjänster, t.ex. för fisketillsyn, fångstrapportering, kundkommunikation och kartor. iFiske.se finns på www.iFiske.se eller via appen med samma namn för Android och iPhone. För frågor, kontakta företaget på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller via telefon +46 13 73330

https://www.www.ifiske.se/ 

Om Fishingguide In Sweden
Fishingguide In Sweden startades 2012 och drivs av Jesper Larsson - JL Guiding and Consulting AB. Förutom att vi samlar och marknadsför kvalitetssäkrade guider och instruktörer i hela Sverige så arrangerar vi även guideutbildningar, fisketurism utbildningar, håller föreläsningar och coatchar. För frågor kontakta Jesper via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller via +46 730 473178

https://www.fishingguideinsweden.com/sv-SE

 

 

 

 Din varukorg är tom.