Foto: David Ståhlman

Vi är glada över att presentera nyheten att iFiske nu är lanserat på Åland. Först ut att sälja digitala fiskekort blir Åländska Fastighetsverket och Snäckö Fiskelag. Finland blir företagets första satsning utanför Sveriges gränser.

I Östersjön, mitt mellan Sverige och det finska fastlandet ligger Åland med en skärgård som har över 6700 öar. Detta innebär stora fiskemöjligheter men också utmaningar. Det finns till exempel inte ett gemensamt fiskekort för hela Åland utan i stället 56 fiskekortsområden och 16 landskapsägda områden. Det är en blandning av privata vatten, samfällda vatten och allmänna landskapsvattnen, vilket kan göra det svårt att hitta rätt fiskekort.

Åland är en region med många sportfiskemöjligheter och stor potential och vårt mål är att göra det enklare att komma ut. Det finns många fördelar med de digitala fiskekorten, man kan köpa dem när man vill och har alltid fiskekortet med sig i appen. Där finns även aktuella fiskeregler och fiskeområdets karta.

Vi har redan sett en stor efterfrågan av våra tjänster och för att kunna hjälpa våra kunder ännu mer med erfarenhet och kunskap har vi tagit in en ny medarbetare, David Ståhlman, som blir vårt lokala ombud och kontaktperson. Han har ett stort nätverk och kunskap om sportfisket på Åland där han inte bara själv är fiskeguide utan även varit delaktig i olika Leaderprojekt.

iFiskes affärsidé är att underlätta marknadsföring, försäljning och hantering av fiskekort med modern digital teknik, något som slagit mycket väl ut i Sverige. I tjänsten ingår moderna verktyg till de som förvaltar fisket, till exempel funktioner för fisketillsyn, kartor, fångstrapportering och kundvård.

Har du frågor eller vill veta mer, kontakta David på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller surfa in på www.ifiske.ax för att se den portal som nu succesivt byggs upp med nya Åländska fiskeområden.

iFiskes app med de nya funktionerna är lanserad och finns gratis att ladda ner för Android och iOS-baserade telefoner.

 

 

 Din varukorg är tom.