Sportfiskarna Gotland

 

Gothemsån Åminne

  Gotlands län / Gotland kommun.

Sportfiskarna erbjuder ett spännande och varierat fiske för hela familjen i natursköna Åminne!

Varför inte kombinera fisket med bad och vandring i en härlig miljö?

Obs! Nya regler som gäller från och med 2021: Sänkt maximimått på abborre (30 cm) och juniorfiskekortet gratis till och med det år man fyller 18 år.

 


Gothemsån

Fiskesträckan i Gothemsån vid Åminne sträcker sig från landsvägsbron (väg 146) och nedströms till en rät linje mellan Gothemsåns mynningsuddar, en sträcka på ca 1,3 km.

Området är öppet för fiske året om och den nära anslutningen till havet gör att det finns fina möjligheter till varierat fiske efter ett flertal olika arter och med olika metoder.

Historiskt sett är Gothemsån kanske mest känt för sitt idfiske under tidiga vårar, men i ån simmar vanligtvis även arter som gädda, abborre, sarv, mört, silverruda och sutare.

Tänk på att det ej är tillåtet att ta upp någon gädda eller öring och 1/3-31/5 ska även alla abborrar släppas tillbaka. Övrig tid gäller ett maxuttag på 3 abborrar under 30 cm per fiskare och dygn.

Gothemsån med dess biflöden utgör stora och viktiga ytor för havsöringens möjligheter att reproducera sig.

Under hösten vandrar havsöringarna upp i ån med siktet inställt på att leka. Det är vanligt att havsöringen uppehåller sig i ån både inför och efter leken vilket kan leda till att en och annan fastnar på kroken. 

Skulle du få en öring på kroken ska den alltid, utan undantag, återutsättas!

 Inom området finns ett eller flera tillgänglighetsanpassat fiskevatten. För mer information, se fiskeområdets karta där dessa punkter är utmärkta eller kontakta Sportfiskarna Gotland.
 Fritt fiske för barn och ungdomar till och med en ålder av 18 år.
 Det finns gratis fiskekort, som måste lösas, för barn- och ungdomar
 Juniorfiskekortet är gratis men ordern genomförs på samma sätt som ett vanligt fiskekort. När köpet är genomfört kan man välja att skriva ut juniorfiskekortet som en pdf och ta med på fisketuren, alternativt ska ett mail eller sms kunna uppvisas vid kontro

Fiskarter


Abborre


Vanlig

Id


Vanlig

Havsöring


Normalt

Sutare


Normalt

Gädda


Lite

Mört


Lite

Sarv


Lite

Braxen


Sällsynt
 

Sportfiskarna Gotland

Logo Sportfiskarna Gotland

Sportfiskarna har ända sedan 1919 arbetat för att det ska finnas ett bra fiske i rena vatten med friska fiskbestånd. Vårt mål är att utveckla ett långsiktigt hållbart sportfiske som är tillgängligt för alla.

Har ni frågor på specifika fiskekort, vilka regler som gäller, när korten börjar säljas etc etc, kontakta då respektive fiskeområde. iFiske.se har ingen lokalkännedom om regler och fiskeförhållanden etc. mer än vad som finns att tillgå på hemsidan.

Organisationsnummer: 802004-4288

Kundnummer: 3302, Område: 3362.

Kontaktpersoner

Sportfiskarna regionkontor Gotland  

Filer för nedladdning


Invasiva arter information

Fiskeområden i närheten av Sportfiskarna Gotland

Närsån
Etelhem
Wadet
Muskan, Fjättern
Mellansjön Värmdö

Anslutna fiskeområden i Gotlands län
 Din varukorg är tom.