Nattavaara Skoter & Fritidsförening

 

Stor-Saiti, Lill-Saiti och Banansjön

  Norrbottens län / Gällivare Kommun.

Saiti-sjöarna är ett populärt fiskevårdsområde belägna alldeles nära vägen till Koskivaara. Det skall vara enkelt att nå fiskevatten och här har alla chans till fiske, gammal som ung.

Vi gör årliga fiskeplanteringar av regnbåge i sjöarna Lill- och StorSaiti. Det finns även röding i sjöarna från tidigare planteringar. Under fiskepremiären 2017 så nappade en regnbåge på 2,5 kg. Fisken verkar trivas och växer sig stor i sjöarna, vilket är otroligt roligt.

Alldeles nära strandkanten till sjöarna finns Saitistugan att hyra. Det finns brygga, flera grillplatser med vindskydd kring sjöarna. Bra parkeringsmöjligheter alldeles vid sjökanten. Pröva fiskelyckan!

 

 I området finns ett eller flera "put-and-take"-fiskevatten med inplanterad ädelfisk.
 I området finns ett eller flera vatten för catch-and-release, dvs fiskarna återutsätts försiktigt efter fångst.

Fiskarter


Regnbåge

Rikligt

Harr

Lite

Öring

Sällsynt
 

Nattavaara Skoter & Fritidsförening

Nattavaara Skoter och Fritidsförening bildades 1986. Vårt syfte är att verka för en levande landsbygd och göra friluftslivet enkelt och lätt för alla att nå. 

Här i Nattavaaraskogarna finner friluftsfolk allt som önskas med vacker vildmark, snövita vintrar och fina hjortronmyrar. Det sanna vildmarkslivet levs här med älgjakt, fiske, snöskoter och skidturer. Oavsett om du önskar tysthet och stillhet eller älskar friköra med snöskoter på de snödjupa myrlandskapen - Här finns det plats för alla!

Den mysiga Saiti-stugan är perfekt utgångspunkt för olika friluftsaktiviteter året runt. Bokning sker via hemsidan www.nattavaara.se och där hittar ni mer information. Välkomna på naturlig rekreation i Lappland!

Kundnummer: 1079, Område: 1043.

Kontaktpersoner

Lena Jönsson:

Ulla Jönsson:
070-2665978  

Fiskeområden i närheten av Nattavaara Skoter & Fritidsförening

Nuolajärvi
Harrträsk, Vassaraälven, Sikträsk m fl vatten
Soutujärvi
Ängesån, Puorojärvi & Karrajärvi
Renoträsket

Anslutna fiskeområden i Norrbottens län
 Din varukorg är tom.