Unnens FVOF

 
  Kronobergs län och Hallands län / Ljungby och Hylte Kommun.

Unnen är en populär fiskesjö för både närboende och turister. Enligt enkätundersökningen så fiskades det totalt i Unnen 3400 dagar (i genomsnitt 3-5 timmar) 2009.

Unnen är populär sportfiskesjö. Mycket beror detta på de goda chanserna att fånga stor gädda och gös. Bilden visar en gädda på 11,35 kg från Unnen som togs av Ingemar Grimåsen 1999. Idag är det främst gösen som lockar fiskare till sjön. Förr var även fisket efter lake och abborre mycket bra i sjön och det var inte ovanligt att det fångades stora exemplar. Det finns uppgifter om fångade gäddor över 15 kg i Unnen och årligen tas flera över 10 kg. Chansen är god att få sin livs största gädda i Unnen.

Unnen har en stor utvecklingspotential inom fisketurism då sjön är stor och ligger i en utvecklingsbar bygd. Det bedrivs ett varierat fiske i Unnen efter abborre, gädda, gös och karpfisk. Även redskapsfiske förekommer med bottengarn och nät.

Det är av stor vikt att undersökningar sker kontinuerligt i framtiden för att utvärdera hur Unnens fiskbestånd utvecklas. Det omfattande provfisket som utfördes inom detta projekt 2009 är en del i detta arbete.

 Fritt fiske för barn och ungdomar till och med en ålder av 15 år. (Speciella regler eller undantag kan förekomma, Läs mer...)

Fiskarter


Gös

Rikligt

Braxen

Rikligt

Abborre

Vanlig

Gädda

Vanlig

Mört

Vanlig

Ruda

Normalt

Lake

Normalt

Sarv

Normalt

Sutare

Normalt

Sik

Lite

På tillbakagång

Ål

Lite

Regnbåge

Sällsynt
 

Unnens FVOF

För information, besök gärna vår egen hemsida !

http://www.unnensfvo.se

Kundnummer: 645, Område: 605.

Kontaktpersoner

Marie Nilsson: 
070 - 689 20 73
  
  

Filer för nedladdning


Unnens fiskevårdsområde med Yxnasjön

Fiskeområden i närheten av Unnens FVOF

Yasjön, Nejsjön, Åbrunnen
Torserydssjön
Bolmen
Transjön, Svansjön m fl vatten
Krokån

Anslutna fiskeområden i Kronobergs län

Anslutna fiskeområden i Hallands län
 Din varukorg är tom.