Ställa in fiskesemestern? Svaret är nej! Du behöver inte ställa in sommarens fiskesemester, åtminstone inte på grund av restriktionerna kring coronapandemin. Du kanske bara behöver ändra destination – och då föreslår vi att du väljer Jämtland/Härjedalen om du inte redan gjort det.

Sällan har Jämtland/Härjedalen Drömfiske haft ett mer passande koncept än denna säsong. Under flera år har föreningen arbetat grundligt och progressivt för att skapa hållbara fiskedestinationer i världsklass, med konceptet att inga sportfiskare ska behöva trängas inom detta område. Här finns det både vatten och fisk så att det räcker till hundratusentals besökare.

Jämtland/Härjedalen samlar i dag över 50 aktörer, både fiskevårdsområden, camper och destinationer, med syftet att samarbeta för sportfiskets bästa. Vissa besökare som kommer till någon av våra destinationer vill ha full service, med både boende, mat och guider. De flesta söker dock lugnet, ensamheten och känslan av att befinna sig i genuin vildmark. Vi gör därför vårt bästa för att hänvisa sportfiskare just dit – och inom flera av våra områden så finns det i stort sett ensamhets-garanti. Social distansering och världens roligaste rekreation i ljuvlig kombination, med andra ord.

Fortfarande är det öring, harr och röding som står högst på många besökares önskelista, men under de senaste åren så har inte minst gäddan fått en högre status, vilket vi har i överflöd i just Jämtland/Härjedalen.

Flera av våra områden har insett gäddans betydelse som sportfisk, och därför skapat en hållbar förvaltning kring bestånden. Även abborren har fått ett nationellt uppsving, och det finns fiskevårdsområden som kan locka med relativt små vatten som innehåller 2-kilosexemplar.

Kort sagt – Jämtland/Härjedalen Drömfiskeland är perfekt för ”hemester”, både pandemins år 2020 och i framtiden. Vi uppmanar er dock att följa myndigheternas direktiv om social distansering och andra riktlinjer kring Covid-19, även på semestern.

hemsidan för Drömfiske Härjedalen hittar du länkar till alla områden och vilka fiskeregler som gäller – samt massor av spännande fisketips.

Här hittar du länkar till alla områden och vilka fiskeregler som gäller – samt massor av spännande fisketips, vi har valt ut 11 destinationer för dig som vill uppleva ett fiske i världsklass, och dessutom slippa trängas.

 1. Hotagen. Hotagenkortet har sedan tidigare ett ensamhetskoncept, där du kan fiska på 100 öring- och rödingvatten på ett enda fiskekort.
 2. Tännäs. Fiska storharr, jätteabborrar och gädda i några av Tännäs vildmarkssjöar, exempelvis Abborrvickrarna och Vängarna. Dessutom finns ytterligare ett 50-tal vatten med på fiskekortet.
 3. Jormvattnet. Längs Vildmarksvägen norr om Gäddede finns massor av klassiska fiskevatten att välja på, och om det förmodan skulle uppstå trängsel på stranden så går det att hyra båt på stora och fiskrika sjöar.
 4. Åkersjön. Här finns det många valmöjligheter för sportfiskaren, både sjöar, strömmar och tjärnar. Dessutom erbjuds det väldigt många vackra vandringsleder kring fjället Ansätten.
 5. Övre/Nedre Ammerån. Den outbyggda Ammerån med intilliggande sjöar erbjuder allt som en sportfiskare kan önska. Ån är känd för sitt harr- och öringfiske, men allt fler kommer hit för gäddans skull.
 6. Hällesjö. Jo, här kan det vara trångt, mellan gäddorna vill säga. Fiskevårdsområdet har jobbat aktivt för att skapa ett eldorado för gäddfiske, och det finns många vatten att välja på.
 7. Storsjö/Ljungdalen. Fiske i vackra fjällmiljöer, där bara din egen ork sätter gränserna på hur mycket du vill uppleva. Gott om vatten med öring, gädda, röding och harr, både vägnära och bortom de allmänna stigarna.
 8. Ottsjö. Detta fiskevårdsområde ligger mitt i den jämtländska fjällvärlden inbäddad mellan fjäll, skog och sjö. Vi rekommenderar båtfiske efter röding och öring, men det finns både strömmar och mindre åar att botaniseras sig fram längs.
 9. Lillhärdal. Här finns det 24 kvadratmil oexploaterad vildmark i skogs och fjällmiljö. Ensam kan du med andra ord vara – om du själv vill. 30 sjöar, 30 tjärnar, större och mindre åar att välja på.
 10. Inom Rörströmsälvens FVO har du fiskevatten åt alla väderstreck. Flugfiskare uppskattar de vackra Hocksjöforsarna, men allt fler kommer hit för det förträffliga sjöfisket, med stort utbud av gädda, abborre, id, mört och sik.
 11. Långåfisket är fem kvadratmil fjällnära upplevelser. Ursprungliga ädelfiskar som öring, harr, sik och kända Grundsjörödingen. Spännande gädda, stor abborre. Regnbåge. Ett av Sveriges uppskattade vilda fiskevårdsområden.

 Läs mer på https://dromfiske.com/

 

 

 

 

 

 

 Din varukorg är tom.